Хімки (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ФК «Хімки»
Повна назва Автономное учреждение
муниципального образования
городской округ Химки
«Футбольный клуб „Химки“»
Засновано 1997
Населений пункт Хімки, Росія Росія
Стадіон «Арена-Хімки»
Вміщує 18 636
Президент Росія Володимир Стрєльченко
Головний тренер Росія Андрій Талалаєв
Ліга ФНЛ
2022/23 15-е
Домашня
Виїзна
Запасна

ФК «Хі́мки» (рос. ФК «Химки») — російський футбольний клуб з міста Хімки Московської області. Виступає у Першості ФНЛ. Утворений у 1997 році внаслідок об'єднання команд «Новатор» і «Батьківщина».

Історія[ред. | ред. код]

Наприкінці 1995 року ініціативна група любителів футболу, яка пройшла школу хімкінського «Новатора» у першості Московської області, вирішила створити команду для змагань під егідою Російського футбольного союзу. Така команда була створена 1996 року на базі клубів «Новатор» та «Родіна». Новий клуб отримав назву «Хімки» і 17 травня 1996 року дебютував в рамках 4-ї ліги першості Росії (серед любителів). 30 січня 1997 року клуб отримав статус професйного. Того ж року він здобув 2-ге місце в 3-й лізі і здобув право виступати в 2-й лізі.[1]

Стадіон[ред. | ред. код]

Домашньою ареною клубу є стадіон «Родіна», який вміщає понад 5000 глядачів. Тут вони грають з 2007 року. Також тут виступає молодіжна команда ФК «Хімки». Окрім того свої ігри клуб проводив на стадіоні «Нові Хімки»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 9 квітня 2016. Процитовано 9 квітня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]