Цинь Шаобо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цинь Шаобо
кит. 秦少波
Народився 1982
Гуансі-Чжуанський автономний район, КНР
Громадянство  КНР
 США
Діяльність кіноактор, актор, акробат
Роки діяльності 2001 — тепер. час
IMDb nm0702660

Цинь Шаобо (кит. спр. 秦少波, піньїнь: Qín Shǎobō;нар. 1982, Гуансі, Китай)  — американський актор і акробат китайського походження.[1]

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в Китаї (Гуансі-Чжуанський автономний район) в 1982 році. Вперше в житті побачив виступ акробатів у віці одинадцяти років, саме тоді зрозумів, що це саме те, чим варто займатися все подальше життя. Але за іронією долі, коли батьки зарахували юного Цинь Шаобо в акробатичну школу, він втік звідти через два дні. Після чого, треба було ще три спроби, щоб він знайшов в собі мужність до вступу і проводження інтенсивних тренувань. До тих пір, поки його не помітив менеджер з міжнародної асоціації пекінських акробатів, він навчався в таборі. В кінцевому підсумку він переїхав в США, в Лос-Анджелес, де і до цього дня тренується для міжнародних турів компанії.

Цинь Шаобо є членом міжнародної відомої групи пекінських акробатів. Свою дебютну роль зіграв в 2001 році, в ролі Дивного Єна в рімейку 11 друзів Оушена. Аналогічну роль він виконав у сіквелі фільму Дванадцять друзів Оушена в 2004 році, а потім і в Тринадцять друзів Оушена в 2007 році. У 2018 році на екрани вийшов фільм «Вісім подруг Оушена» в якому він знову виконав роль Єна. На всіх зйомках Цинь Шаобо показував себе як виключно талановитого акробата, а також людини з неймовірною гнучкістю.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2001 ф 11 друзів Оушена Ocean's Eleven Єн
2004 ф 12 друзів Оушена Ocean's Twelve Єн
2007 ф 13 друзів Оушена Ocean's Thirteen Єн
2015 ф Вісім подруг Оушена Ocean's 8 Єн

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Altmann, Alana. This 'Ocean's' Character Makes An Epic Cameo In 'Ocean's 8,' So Refresh Your Memory Now. Elite Daily (англ.). Процитовано 8 липня 2020.