Чи вмієш ти зберігати секрети?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чи вмієш ти зберігати секрети?
Can You Keep a Secret?
Жанр романтична комедія
Режисер Еліз Дюран
Продюсер Клод Дал Фарра
Бріс Дал Фарра
Браян Кіді
Сценарист Пітер Гатчінгс
На основі «Чи вмієш ти зберігати секрети?» Софі Кінселла
У головних
ролях
Александра Даддаріо
Тайлер Геклін
Оператор Отем Ікін
Композитор Джефф Кардоні
Монтаж Натаніель Краус
Джейсон Ніколсон
Кінокомпанія BCDF Pictures
Big Indie Pictures
Дистриб'ютор Вольга Україна
Тривалість 94 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2019
Дата виходу Україна Україна — 19 вересня 2019
Касові збори $1 млн[1]
IMDb ID 8707922

«Чи вмієш ти зберігати секрети?» (англ. Can You Keep a Secret?) — американський романтична кінокомедія режисера Еліз Дюран за мотивами однойменного роману Софі Кінселли, знятий за сценарієм Пітера Гатчінгса[2], з Александрою Даддаріо та Тайлером Гекліном у головних ролях.

«Чи вмієш ти зберігати секрети?» вийшов у США 13 вересня 2019 року[3].

Сюжет[ред. | ред. код]

Емма Корріган — молодший торговельний представник компанії «Панда», яка виробляє органічні харчові продукти, провалює зустріч в Чикаго, яка могла б принести підвищення. Емма напивається у літаку до Нью-Йорка, тому легко розкриває свої особисті та професійні проблеми красивому незнайомцю, з яким вона сиділа поруч. Її хлопець Коннор зустрічає в аеропорту та пропонує почати жити разом. Вона погоджується, але шкодує про це наступного ранку.

На роботі Емма готується до візиту генерального директора компанії Джека Гарпера. Корріган впізнає в ньому красивого незнайомця з літака. Він погоджується нічого не говорити та не звільняти її, якщо вона у відповідь не розповість, що він був у Чикаго.

На нараді з маркетингу Емма припускає, що цільовою аудиторією для їх продуктової лінійки «Panda Bites» повинні бути не мілленіали, а літні люди. Коннор та інші колеги наполягають на необхідності скорочення продукції через відсутність попиту. Емма пізніше просить Ніка виділити бюджет на рекламу, щоб перевірити свою теорію.

Емма викликає Коннора в кімнату архіву для спонтанного сексу, щоб оживити їхні стосунки. Коли Коннор відмовляється, Емма кидає його. Джек запрошує її на вечерю, і вони починають романтичні стосунки, які не афішуються. Сусідка Емми по кімнаті та найкраща подруга Ліссі попереджає її, що стосунки можуть бути односторонніми.

Під час інтерв'ю Джек, говорячи про нову цільову аудиторію компанії як «дівчину з вулиці», починає описувати Емму, перераховуючи всі її секрети. Хоча він не назвав її імені, колеги розуміють, що це вона і починають знущатися з неї. Джек пізно розуміє, що накоїв. Емма відмовляється відповідати на його дзвінки. Коли він знаходить її в кафе, Емма вимагає розповісти, що він робив у Чикаго. Джек відмовляється. Сусідки Ліссі та Джемма пропонують їй поквитатися з ним, розкривши його секрети таблоїду, але вона відмовляється.

На зустрічі маркетологів Сібілл вітає Ніка з вигідним оголошенням в журналі для літніх людей. У промові він не згадує, що це була ідея Емми, але вона наполягає на правді, тому отримує підвищення.

Джек розкриває причину своїх поїздок в Чикаго: він навідував хрещеницю, про яку піклується після смерті її батька. Емма прощає його, однак Джемма прибуває зі своїм другом-журналістом, що розгнівало Джека. Емма вистежує його на борту літака до Чикаго. Вона запевняє, що нічого не сказала журналісту, і висловлює подяку за те, що він любив її, коли вона була собою. Потім він починає розкривати їй всі свої секрети.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Александра Даддаріо Емма Корріган Емма Корріган
Тайлер Геклін Джек Гарпер Джек Гарпер
Джуда Фрідлендер Мік Мік
Лаверн Кокс Сибілл Сибілл
Кіміко Гленн Джемма Джемма
Суніта Мані Ліссі Ліссі
Боббі Тісдейл Даг Даг
Кейт Істон Артеміда Артеміда
Девід Еберт Коннор Коннор

Виробництво[ред. | ред. код]

У липні 2019 було повідомлено, що роман «Чи вмієш ти зберігати секрети?» Софі Кінселли буде втілено у фільм. Режисером кіноадаптації стала Еліз Дюран, Пітер Гатчінгс — сценаристом, Клод Дал Фарра, Бріс Дал Фарра, Браян Кіді — продюсерами[4]. Головну жіночу роль виконає Александра Даддаріо, яка також є виконавчим продюсером стрічки[5]. Тайлер Геклін зіграє головного чоловічого персонажа[6]. У травні 2019 стало відомо, що композитором стрічки став Джефф Кардоні[7].

Випуск[ред. | ред. код]

Фільм вийшов 13 вересня 2019 року[3]. Локалізований трейлер вийшов 14 серпня 2019 року[8].

Критика[ред. | ред. код]

На Rotten Tomatoes рейтинг стрічки становить 30 %, середня оцінка 4,29 / 10 на основі 10 відгуків критиків[9]. На Metacritic середньозважена оцінка стрічки — 35 зі 100 на основі 4 відгуків критиків, що свідчить про «загалом несприятливі відгуки»[10]. На rogerebert.com Нік Аллен оцінив фільм у 1,5 зірки, зазначивши: «„Чи вмієш ти зберігати секрети?“ не викликає теплого сміху, а скоріше важких зітхань, хоча фільм має деяку жвавість — у фільмі є дух фарсу, який не сяє через пласкі жарти»[11].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Can You Keep a Secret?. Box Office Mojo. Архів оригіналу за 4 лютого 2022. Процитовано 30 листопада 2019.
  2. Hemmert, By Kylie (24 липня 2018). Alexandra Daddario to Lead Can You Keep a Secret Adaptation. Coming Soon. Архів оригіналу за 19 червня 2019. Процитовано 15 жовтня 2018.
  3. а б D'Nuka, Amanda (24 липня 2019). Alexandra Daddario-Led Rom-Com ‘Can You Keep a Secret?’ Lands At Vertical Entertainment. Deadline. Архів оригіналу за 25 лютого 2021. Процитовано 24 липня 2019.
  4. D'Alessandro, Anthony (24 липня 2018). Alexandra Daddario To Star & Executive Produce NY Times Bestseller 'Can You Keep a Secret?'. Deadline. Архів оригіналу за 19 січня 2021. Процитовано 15 жовтня 2018.
  5. Alexandra Daddario Wants to Make Sets More Empowering, Starting With 'Can You Keep a Secret?'. The Hollywood Reporter (англ.). Архів оригіналу за 15 серпня 2019. Процитовано 15 серпня 2019.
  6. D'Alessandro, Anthony (15 серпня 2018). Tyler Hoechlin Joins Alexandra Daddario Romantic Comedy ‘Can You Keep A Secret?’. Deadline (англ.). Архів оригіналу за 15 серпня 2019. Процитовано 15 серпня 2019.
  7. Jeff Cardoni Scoring Elise Duran’s ‘Can You Keep a Secret?’ | Film Music Reporter (амер.). Архів оригіналу за 15 серпня 2019. Процитовано 15 серпня 2019.
  8. Чи вмієш ти зберігати секрети? Український трейлер (2019) (укр.), процитовано 15 серпня 2019
  9. Can You Keep a Secret?. Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 8 жовтня 2019. Процитовано 30 листопада 2019.
  10. Can You Keep a Secret? Reviews. Metacritic. Архів оригіналу за 21 вересня 2020. Процитовано 30 листопада 2019.
  11. Can You Keep a Secret?. rogerebert.com. Архів оригіналу за 5 грудня 2019. Процитовано 30 листопада 2019.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Трейлер фільму «Чи вмієш ти зберігати секрети?»
  1. Can You Keep a Secret? на сайті IMDb (англ.) 5.3/10 stars (станом на 30.11.2019)
  2. Can You Keep a Secret? на сайті Rotten Tomatoes (англ.) Редагувати інформацію у Вікіданих 4.3/10 stars (станом на 30.11.2019)