Шоу Філа Донаг'ю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Шоу Філа Донах'ю)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шоу Філа Донаг'ю
англ. The Phil Donahue Show
Тип телесеріал
Телеканал(и) WDTNd
Дистриб'ютор(и) Multimedia Entertainmentd
Жанр ток-шоу
Керівник проєкту Філ Донаг'ю
Країна-виробник  США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 6 листопада 1967[1]13 вересня 1996[2]
Кількість серій 5515
Посилання

Шо́у Фі́ла До́наг'ю (WDTN) — телевізійне ток-шоу, яке 6 листопада 1967 року запустив у Дейтоні, Огайо американський журналіст Філ Донаг'ю. Від 1970 до 1996 шу транслювалось на національному телебаченні.

2002 року шоу зайняло 29-е місце в списку 50 найкращих телевізійних шоу всіх часів журналу TV Guide[3].

Історія[ред. | ред. код]

22 січня 1986 р Донаг'ю приїхав в СРСР (Ленінград, Київ, Москва). Цього ж року його шоу транслювалися по радянському телебаченню, що пропагувало жанр ток-шоу в країні. Від 1996 року на пару з Володимиром Познером вів щотижневу програму Posner & Donahue на телеканалі CNBC. У травні 1996 року вийшов останній випуск програми «Шоу Філа Донаг'ю», яка стала рекордним за тривалістю ток-шоу за всю історію американського телебачення.

У липні 2002 року на запрошення каналу MSNBC Філ повернувся в ефір, але його шоу на цей раз виходило всього сім місяців. 28 лютого 2003 року, незадовго до початку бойових дій в Іраку, Донаг'ю звільнили. Керівництво телеканалу заявило, що передачу закрито через низький рейтинг. Однак, програма Донаг'ю мала найвищий рейтинг зі всіх програм у прайм-тайм на цьому каналі.

Сам телеведучий назвав подію політичним рішенням. Шоу Донаг'ю в ефірі замінила програма «Ірак — зворотний відлік». За свідченням В. Познера, програму закрили після того як Донаг'ю необережно висловився проти війни в Іраку. Після цього він не міг знайти роботи на жодному з телеканалів, попри величезну популярність і бажання працювати.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://live.dbpedia.org/resource/The_Phil_Donahue_Show
  2. http://dbpedia.org/resource/The_Phil_Donahue_Show
  3. TV Guide Names Top 50 Shows (англ.). Процитовано 15 червня 2018.