Яковенко Роман Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роман Яковенко
Яковенко Роман Сергійович
 Майор
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) Орден Богдана Хмельницького II ступеня (Україна)
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

Роман Сергійович Яковенко — майор Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що відзначився під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Роман Яковенко народився 1992 року в селі Загребелля Сосницького району на Чернігівщині. Після закінчення технікуму вступив в Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові. Відразу після закінчення вишу брав участь у бойових діях в АТО на сході України. У липні 2014 року був призначений старшим офіцером третьої гаубичної батареї 55-тої окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ», а через півтора місяці бойової підготовки на запорізькому полігоні "Близнюки", в складі бригади потрапив на передову, якраз напередодні початку Іловайського котла, потім у районі Донецького аеропорту. Ніс військову службу до листопада 2020 року. З початку російського вторгнення в Україну перебуває на передовій[1][2][3].

Родина[ред. | ред. код]

Одружився з Тетяною у вересні 2015 року[3].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «Богдана Хмельницького» II ступеня (2023) — за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.
  • орден «Богдана Хмельницького» III ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • Медаль «За військову службу Україні» (2020) - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Фаенкова, Евгения (12 серпня 2015). Год жизни комбата Мосейчука. Українська правда. Життя (укр.). Процитовано 17 січня 2023.
  2. Роман Яковенко | Обличчя Незалежності (uk-UA) , процитовано 30 січня 2023
  3. а б Как старший офицер батареи в своем решении не ошибся. Українська правда _Життя. Процитовано 21 лютого 2023.

Джерела[ред. | ред. код]