Acronis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Acronis International GmbH
Тип Комерційна організація
Форма власності товариство з обмеженою відповідальністю[d][1]
Галузь Розробка програмного забезпечення
Засновано 2003
Засновник(и) https://en.wikipedia.org/wiki/Serg_Bell
Штаб-квартира Сінґапур, Швейцарія
Ключові особи Ezequiel Steiner, CEO (США)[2], Serg Bell (Сінґапур), Paul Maritz (США), Ілля Зубарєв (Україна, Кіпр)
Продукція Acronis True Image, aka Acronis Cyber Protect Home Office[3],
Acronis Cyber Protect [4]
Acronis Cyber Protect Cloud [5]
Власник(и) Acronis International GmbH
Співробітники 1800+ осіб
(2024 рік)[6]
acronis.com
Мапа
CMNS: Acronis у Вікісховищі

Acronis — компанія-розробник системних рішень для корпоративних і домашніх користувачів по роботі з жорсткими дисками, резервним копіюванням даних, управлінню завантаженням операційних систем, редагуванню дисків, надійному знищенню даних та інших системних засобів.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія з'явилася на ринку програмного забезпечення в 2001 році. На той момент у штаті було всього п'ять програмістів, проте співпраця з SWsoft і отримані інвестиції дозволили компанії в наступні роки дуже активно розвиватися. Перший продукт компанії, Acronis OS Selector, цілком успішно продавався в Європі і Японії.

Основною сферою інтересів «Acronis» є системні програмні продукти, призначені для керування засобами зберігання інформації, у тому числі — продукти для резервного копіювання даних, управління розділами жорсткого диска, операційними системами тощо.

Продукти[ред. | ред. код]

  • Acronis True Image (aka Acronis Cyber Protect Home Office) — Інструменти резервного копіювання, клонування дисків, кіберзахисту та конфіденційності, які забезпечують безпеку домашніх користувачів
  • Acronis Disaster Recovery Service — комплексна послуга IT DR, що передбачає аварійне переключення сервера та потужностей центру обробки даних до хмари.
  • Acronis Cyber Files Advanced — рішення для доступу до файлів підприємства, синхронізації та спільного доступу з повною безпекою та відповідно до встановлених регламентів.
  • Acronis Files Connect — рішення для спільного доступу до файлів, функції друкування, інших мережних функцій, а також інтеграції комп’ютерів на платформі Mac у мережах під управлінням ОС Windows.
  • Acronis Snap Deploy — рішення для забезпечення робочих станцій і серверів ІТ-систем.
  • Acronis Cyber Protect — універсальне рішення для кіберзахисту та управління для малого та середнього бізнесу.
  • Acronis Cyber Backup Cloud —  гібридне хмарне рішення для резервного копіювання для захисту всіх систем і пристроїв клієнтів.
  • Acronis Disaster Recovery — інтегроване рішення для резервного копіювання та аварійного відновлення, що призначене для постачальників послуг
  • Acronis Cyber Files Cloud — хмарне рішення для доступу до файлів з синхронізацією та спільним доступом, що призначене для постачальників послуг.

«Acronis» сьогодні[ред. | ред. код]

Компанія Acronis, заснована в 2003 році, має штаб-квартири в Сінгапурі та Швейцарії, 54 ЦОД у всьому світі.[7] Найбільший R&D-центр розташований у Болгарії. В компанії більше 1800 працівників[8] 50 національностей у 18 країнах світу.

4 березня компанія Acronis оголосила про призупинку будь-якої діяльності в російській федерації. https://www.acronis.com/en-us/blog/posts/acronis-suspends-all-operations-in-russia/ Також кібер-фонд Acronis виділив 500 тисяч доларів на гуманітарну допомогу тим, хто постраждав від військового нападу РФ на Україну. Крім того, компанія відкрила можливості для працевлаштування в офісах по всьому світу для українських біженців, які змушені були тікати від війни й залишилися без роботи. «Як і решта світу, ми охоплені жахом і глибоко стурбовані російською агресією проти України. Ми підтримуємо українців та закликаємо повернути мир до цього регіону», — наголосили в компанії. Також в Acronis акцентували, що жодна з її служб кіберзахисту та глобальних центрів обробки даних не розташовані в Росії.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.acronis.com/legal/
  2. [1] (англ.))
  3. Acronis True Image Home 2010 Award (англ.). Acronis Cyber Protect Home Office Award. PCWorld.
  4. PCMag Acronis Cyber Protect Review (англ.). Acronis Cyber Protect Review
  5. TechRadar Acronis Cyber Protect Cloud Review (англ.). Acronis Cyber Protect Review
  6. [2]
  7. Acronis Cyber Cloud Data Centers. Acronis (англ.). Процитовано 12 квітня 2024.
  8. Careers at Acronis. Acronis (англ.). Процитовано 12 квітня 2024.