Anfani FM

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Anfani FM
Країна  Нігер

Anfani FM — приватна радіомережа в Нігері. Розташована в столиці Ніамей, Anfani також має станції в регіональних центрах Мараді, Зіндер, Бірні Нконні та Діффа.

Історія[ред. | ред. код]

Засноване газетним журналістом Гремою Букаром як відгалуження його друкованого тижневика новин Anfani, Anfani FM (FM 100 МГц) у Ніамеї було одним з перших недержавних мовників Нігеру. У 1990-х роках уряд полковника Ібрагіма Баре Майнассари кілька разів закривав Anfani FM.[1] Після повернення цивільного правління у 1999 році журналісти Anfani FM неодноразово стикалися з арештами та урядовими санкціями у зв'язку з їхніми репортажами.[2]

Зміст[ред. | ред. код]

За часів військового режиму Anfani FM надавала доступ до ефіру опозиційним політикам і продовжує транслювати внутрішні новини французькою, хауса, джерма та іншими регіональними мовами. Станція також ретранслює новини «Голосу Америки» та «Німецької хвилі». Бувши приватною, Anfani FM раніше отримувала гранти від уряду Сполучених Штатів через Національний фонд на підтримку демократії.

Станції[ред. | ред. код]

Anfani FM мовить за допомогою передавачів потужністю 1,5 кВт, розташованих у Ніамеї, Мараді, Бірні Нконні, Зіндері та Діффі на частоті FM 100MHZ.[3][4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 1998 Press Freedom Awards - Boucar, Committee to Protect Journalists
  2. Niger - 2004 Annual Report [Архівовано 31 жовтня 2007 у Wayback Machine.], Reporters Without Borders
  3. EN AVANT LES FM 100 Djibril A. Chékarao [Архівовано 4 липня 2008 у Wayback Machine.], Journal Anfani, Internet Issue June 1999.
  4. Niger FM broadcasters, ukdx.org.uk

Посилання[ред. | ред. код]