Boga (напій)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Boga
Країна походження  Туніс

Boga, Буґа (араб. بوڨا‎) — туніський безалкогольний напій, вироблений Туніською компанією безалкогольних напоїв, дочірньою компанією Туніської компанії з виробництва напоїв.

Його назва є простим скороченням «boisson gazeuse» (газований напій). На ринку представлено чотири різні сорти Boga.

Версії[ред. | ред. код]

La Boga, місцева назва Boga «бідха» або білий, практично безбарвний, солодкуватий на смак і злегка підкислений під дією газу напій; його упаковка переважно зеленого кольору. Це напій, смак якого нагадує напої 7 Up або Рамуне . Boga Light є різновидом попереднього, але без цукру (з підсолоджувачем) і продається в упаковці з синім ярликом.

Boga Cidre має коричневий колір протягом тривалого часу під цією оманливою назвою - хоча це не має нічого спільного з сидром - щоб відрізнити його від білого Boga. За кольором подібний до Coca-Cola, але з іншого боку, він має дуже особливий смак, який нагадує банан, кореневе пиво або Cola Kampane ( французько-карибський напій). ; він отримує свій особливий смак завдяки екстракту ріжкового дерева. Використання слова «сидр» у його назві пояснюється тим, що він є копією напою Cidre Meddeb, від групи Délice-Danone, який існував тривалий час, в Тунісі, до його появи [1] .

Boga Menthe поєднує смак білої Boga та м'ятного сиропу.

Упаковка[ред. | ред. код]

Асортимент розфасований у скляні пляшки об’ємом 1 л, 1,5 л та 30 мл; в пластику 1 л, 1 л і 50 мл; і в банках 33 мл.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Manager de l'année 2003 : Mohamed Meddeb, PDG du Groupe Délice. leconomiste.com.tn (фр.). 10 mars 2004. Архів оригіналу за 19 травня 2007. Процитовано 14 серпня 2022.