Calamaria dominici

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Calamaria dominici
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Плазуни (Reptilia)
Ряд: Лускаті (Squamata)
Підряд: Змії (Serpentes)
Родина: Полозові (Colubridae)
Рід: Calamaria
Вид:
C. dominici
Біноміальна назва
Calamaria dominici
Ziegler, Tran & Nguyen, 2019

Calamaria dominici — вид рептилій, що мешкає у В'єтнамі.

Опис[ред. | ред. код]

Спина темна з неправильними жовтими вкрапленнями. Черево темне з невеликою кількістю жовтих плям і смужок. Хвіст відносно короткий (6,2% від загальної довжини), майже товстий, як тіло, трохи звужений і закінчується тупим кінчиком[1].

Поширення[ред. | ред. код]

Вид відомий лише з типової місцевості у В'єтнамі. Голотип був знайдений у вічнозеленому змішаному первинному лісі широколистяних та хвойних дерев. Змія була виявлена на лісовій стежці біля невеликого струмка, приблизно за 50 м від великого струмка[1].

Етимологія[ред. | ред. код]

Вид названо на честь Домініка Т. Чарльза Скрівена (англ. Dominic T. Charles Scriven), засновника "Дикої природи під загрозою" (Wildlife at Risk (WAR)), за його внесок у збереження дикої природи у В'єтнамі[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Ziegler, T.; Tran, V. A.; Babb, R. D.; Jones, T. R.; Moler, P. E.; Van Devender, R. W.; Nguyen, T. Q. A new species of reed snake, Calamaria Boie, 1827 from the Central Highlands of Vietnam (Squamata: Colubridae) // Revue suisse de zoologie. — 2019. — Вип. 126. — № 1. — С. 17–26. — DOI:10.5281/zenodo.2619512. (англ.)