DJ Premier

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
DJ Premier (2019)
DJ Premier
Основна інформація
Повне ім'я англ. Christopher Edward Martin
Дата народження 21 березня 1966(1966-03-21) (58 років)
Місце народження Х'юстон, Техас, США
Роки активності 1987 — тепер. час
Громадянство США
Професія Продюсер, DJ
Освіта Prairie View A&M Universityd і Waller High Schoold
Інструменти електронна клавіатура і вокал[d]
Жанр хіп-хоп, бум-беп
Псевдоніми DJ Premier і Preemo
Співпраця Gang Starr Foundation, M.O.P., Royce da 5'9", Jay-Z, Kanye West, Nas, Kool G Rap, Blaq Poet, Apathy, Bun B, D.I.T.C., Game, Termanology, AZ, Buckshot LeFonque, Mobb Deep, Big L, Torae, Immortal Technique, Fat Joe, KRS-One
Лейбл Wild Pitch/EMI (1987–1990)
Chrysalis/EMI (1991–1998)
Virgin/EMI (1998–2003)
Year Round (2003–)
premierwuzhere.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Крістофер Едвард Мартін (англ. Christopher Edward Martin); нар. 21 березня 1966(19660321)) — американський продюсер та хіп-хоп-DJ, який виступає під псевдонімом DJ Premier. Разом з репером Guru входив до складу хіп-хоп-гурту Gang Starr. Народився в місті Хьюстон, але вже в молодому віці переїхав у Бруклін, Нью-Йорк. Журнал The Source назвав його одним із 5 найкращих хіп-хоп-продюсерів в історії музики. Його творіння в основному базуються на семплінгу.

Початок кар'єри[ред. | ред. код]

На початку виступав під псевдонімом Waxmaster C, але змінив його на DJ Premier, коли переїхав жити до Брукліна, де разом з Guru заснував хіп-хоп-гурт Gang Starr. Вибрав псевдонім Premier так як хотів бути першим у тому, що він робив. DJ Premier співпрацював з багатьма хіп-хоп-артистами, зокрема Apathy, Big L, Big Daddy Kane, Bun B, Canibus, D.I.T.C., Fat Joe, Game, Ill Bill, Jay-Z, Joell Ortiz, Kanye West, KRS-One, Lord Finesse, M.O.P., Мосом Дефом, Nas, Rakim, Royce da 5'9", Snoop Dogg, The Lox, The Notorious B.I.G., Vinnie Paz, Xzibit тощо. Також співпрацював з відомими джазовими виконавцями Бренфордом Марсалісом та Buckshot Lefonque над їхнім першим альбомом. Випустив п'ять треків для Крістіни Агілери з альбому Back to Basics. Також варто підмітити його співпрацю з Limp Bizkit, D'Angelo, Craig David і Macy Gray.

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]