Demon Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Demon Records
англ. Demon Music Group Limited
Тип бізнес і record companyd
Форма власності непублічне акціонерне товариство[d]
Галузь індустрія запису звукуd
Засновано 1980
Засновник(и) Andrew Lauderd і Jake Rivierad
Штаб-квартира Лондон
Власник(и) BBC Studiosd
Холдингова компанія 2 Entertaind
demonmusicgroup.co.uk

Demon Records — британський лейбл звукозапису, створений 1980 року.

Засновниками компанії Demon Records стали Джейк Рів'єра та Ендрю Лаудер. У Рів'єри до цього був неабиякий досвід керування лейблами звукозапису, адже з 1977 по 1980 роки він послідовно створив чотири компанії: Stiff, Radar, F-Beat та, нарешті, Demon Records. Спочатку лейбл видавав поодинокі сингли таких виконавців, як Subterraneans та Department S, але згодом став видавати альбоми більш відомих артистів, серед яких британські автори-виконавці Елвіс Костелло та Нік Лоу, а також американський блюзмен Роберт Крей. Саме на Demon Records розпочали свою музичну кар'єру британські виконавці The Shamen, Пол Брейді та Крісті Мур[1].

Для випуску перевидань архівних альбомів було засновано дочірню компанію Edsel Records. Окрім цього, Demon Records співпрацювали з декількома зарубіжними компаніями, зокрема з американським лейблом соул-музики Hi Records. 1998 року Demon Records було продано рітейл-компанії Kingfisher і об'єднано з їхнім лейблом Westside Records[1]. У 2000 році Demon Records стали частиною Demon Music Group, маркетингової компанії, що належала BBC Studios[2][3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Southall, 2003, с. 82.
  2. Demon Music Group | About. www.demonmusicgroup.co.uk.
  3. Pryce, Cookie (3 листопада 2016). Label Spotlight: Demon Music Group. The Daily Rind (амер.). Процитовано 6 квітня 2024.

Література[ред. | ред. код]