FR-F2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Снайперська гвинтівка FR-F2
GIAT FR F2
GIAT FR F2
Тип снайперська гвинтівка
Походження Франція Франція
Історія використання
Оператори Збройні сили Франції
Історія виробництва
Виробник GIAT Industries
Характеристики
Вага 5,3 кг
Довжина 1200 мм
Довжина ствола 650 мм

Набій 7,62×51 мм НАТО
Калібр 7,62 мм
Дульна швидкість 820
Дальність вогню
Ефективна 800
Система живлення коробчатий магазин на 10 набоїв
Приціл оптичний

FR-F2 у Вікісховищі

FR-F2 (фр. Fusil à Répétition modèle F2) — французька снайперська гвинтівка, створена збройовою компанією GIAT на основі FR-F1 наприкінці 1984 року.

Історія[ред. | ред. код]

У 1980-х років Франція вирішує розробити нову гвинтівку на заміну FR F1. Було вирішено розробити нову гвинтівку на базі FR-F1, але із застосуванням нового патрона 7,62х51 мм (замість 7.5х55мм) з метою уніфікації з блоком НАТО (незважаючи на те, що Франція вийшла з військового блоку у 1966 році).

У 2018 році міністерство оборони Франції вирішило знайти заміну для FR F2, і в грудні 2019 року контракт на постачання 2600 гвинтівок під позначенням FPSA (Fusil de précision semi-automatique) отримала FN Herstal зі своєю гвинтівкою FN SCAR-H.

Конструкція[ред. | ред. код]

Для стрільби зі снайперської гвинтівки застосовують гвинтівкові патрони калібру 7,62×51 мм. Вогонь із снайперської гвинтівки ведеться одиночними пострілами. Подача набоїв при стрільбі проводиться з коробчатого магазину ємністю на 10 набоїв.

Прицільна сітка FR-F2

Гвинтівка комплектується оптичним прицілом. Основним прицілом є Scrome 10x40, також може встановлюватися приціл від компанії SAGEM, розроблений для програми FELIN, що об'єднує денний оптичний канал, тепловізійний канал і лазерний далекомір.

Модифікації[ред. | ред. код]

FELIN — програма створення комплексу озброєння солдата майбутнього, в рамках якої гвинтівку оснастили різним обладнанням, включаючи електронні приціли, далекоміри, датчики стану зброї та систему передачі даних на нашлемний дисплей солдата.

Оператори[ред. | ред. код]

Французький солдат з гвинтівкою FR-F2

Примітки[ред. | ред. код]