Hataraku Maou-sama!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hataraku Maou-sama!
Обкладинка першого тому ранобе з Сіро, Садао, Чіхо та Емілією
はたらく魔王さま!
Hataraku Maō-sama!
Сатана на підробітку!
Жанркомедія[1], фентезі[1]
Ранобе
АвторСатосі Вагахара
Ілюстратор029 (Оніку)
ВидавецьASCII Media Works
Аудиторіясейнен
ІмпринтDengeki Bunko
Період випуску10 лютого 2011 — 7 серпня 2020
Кількість томів30[a]
Манґа
АвторСатосі Вагахара
ІлюстраторАкіо Хііраґі
ВидавецьASCII Media Works
Інші видавціКанадаСША Yen Press
Аудиторіясьонен
ІмпринтDengeki Comics
ЖурналDengeki Daioh
Період випускулютий 2012 — дотепер
Кількість томів21
Манґа
The Devil Is a Part-Timer! High School!
АвторСатосі Вагахара
ІлюстраторКуроне Мішіма
ВидавецьASCII Media Works
Інші видавціКанадаСША Yen Press
Аудиторіясейнен
ІмпринтDengeki Comics EX
ЖурналDengeki Maoh
Період випускутравень 2012 — лютий 2015
Кількість томів5
Телевізійний аніме-серіал
РежисерНаото Хосода
СценаристМасахіро Йокотані
СтудіяWhite Fox
ЛіцензіатCrunchyroll
Muse Communication
МережаTokyo MX, KBS, SUN-TV, BS Nittele, TVA, AT-X
Період показу4 квітня 2013 — 27 червня 2013
Кількість серій13
Манґа
Hataraku Maō-sama no Meshi!
АвторСатосі Вагахара
ІлюстраторOji Sadō
ВидавецьASCII Media Works
Аудиторіясьонен
ІмпринтDengeki Comics Next
ЖурналComic Walker
Період випуску28 серпня 2019 — дотепер
Кількість томів3
Телевізійний аніме-серіал
The Devil Is a Part-Timer!!
РежисерДайске Цукуші
СценаристМасахіро Йокотані
КомпозиторРьоске Наканіші
Студія3Hz
ЛіцензіатMuse Communication
МережаTokyo MX, BS11, MBS, AT-X
Період показу14 липня 2022 — дотепер
Кількість серій12

Hataraku Maou-sama! (яп. はたらく魔王さま!, укр. Сатана на підробітку!) — японська серія ранобе автора Сатосі Вагахари з ілюстраціями Оніку. ASCII Media Works опублікувало 11 томів з лютого 2011 р. Сюжет розгортається навколо короля демонів, Сатани, який прагне підкорити світ Енте Ісла, але зіткнувшись з Героєм, Емілією Юстиною, змушений відступити через портал, що транспортує його до сучасного Токіо, Японія. Щоб вижити і знайти спосіб повернутися назад, Сатан отримує часткову зайнятість в ресторані швидкого харчування та змушений воювати з минулим та переосмислити свої вчинки. Існують дві манґа-адаптації від видавництва ASCII Media Works, що вихоидил у журналах Dengeki Daioh і Dengeki Maoh. 13-серійний аніме-серіал від студії White Fox і режисера Наото Хосоди транслювався з 4 квітня по 27 червня 2013. Другий сезон від студії 3Hz і режисера Дайске Цукуші виходило з липня по вересень 2022. Вихід третього сезону заплановано на липень 2023[b].

Персонажі[ред. | ред. код]

  • Садао Мао (яп. 真奥 貞夫) / Сатан Джейкоб (яп. サタン・ジャコブ)

Центральний чоловічий персонаж. Король демонів, який оголосив війну Енте Ісла. Він спробував анексувати чотири континенти, але у зв'язку з діями Героя Емілії Юстини та її товаришів, був змушений відступити і потрапив на Землю на територію сучасної Японії з Альсіелєм. Це змусило його втратити майже всі свої магічні здібності і став простою людиною, прийнявши японське ім'я, яке звучить однойменно до «повелителя демонів», працюючи неповний робочий день у філії MgRonald. Він та інші демони можуть повернутися до первісної форми і відновити свою магію, коли люди навколо них заповнені негативними емоціями, такі як страх і відчай.

Не так багато говориться про минуле Сатана. У ранобе показано, що той колись належав до скромного племені гоблін-класу. Його сім'ю і товаришів вбили та залишили вмирати, поки він не був знайдений і врятований архангелом матері Емілії, тому що вона ніколи не бачила демона, який плаче. Лайла продовжувала піклуватися про нього, і поділилася з ним багатьма історіями, що дало йому знання людства. Вона була також першою, хто назвала його «Лорд Демонів Сатан».

Невідоме число років потому Сатан намагався підкорити землю Енте Ісла з чотирма своїми генералами — Адраммелех, Люцифер, Альсіель і Малакода — але був змушений відступити на Землю через втручання Емілії і людської армії.

Сатан, будучи королем демонів, показаний як особа з величезною жорстокістю через заклання багатьох невинних людей, хоча пізніше він зізнався Емі, що не зовсім розумів людей у той час. Тим не менш, він не має наміру ухилятися від відповідальності за смерті, які спричинив. На Землі ж Мао перетворився на скрупульозного й активного співробітника і турбується за своїх колег і підлеглих. Витрачати час на те, щоб бути людиною, допоможуть йому краще зрозуміти людство, він не бажає заподіяти неприємності земному світу. При цьому Садао мало розуміється на жінках, з Емі він поводиться розслаблено, а до почуттів Чіхо ставиться стримано.

Як людина, Мао має вигляд середнього японського молодика з чорним/темно-зеленим волоссям залежно від адаптації, а також червоними очима. Як Лорд Демонів, в нього однакове волосся й очі, але його зріст більше близько двох метрів у висоту. Він має кігті, демонічні крила, ноги і копита, пару жовтих рогів. Його лівий ріг частково зрізаний Емілією, а магічні здібності колосальні.

  • Емі Юса (яп. 遊佐 恵美) / Емілія Юстина (яп. エミリア・ユスティーナ)

Центральний жіночий персонаж. Герой, який переміг короля демонів. Після того, як примусила короля демонів відступити з Енте Ісла, вона пішла за ним через портал, щоб закінчити справу, і потрапила в сучасну Японію. Як і повелитель демонів, втратила більшу частину своїх магічних здібностей після прибуття, змушена була взяти японське ім'я і знайти роботу агента центру обробки викликів. Наполовину людина, наполовину ангел. Емілію виростив батько на фермі в Енте Ісла, де вона жила мирним життям. Її життя різко змінилося, коли представники Церкви забрали дівчинку для підготовки Емілії, як Героя, який міг би звільнити світ від демонів. В неї довге руде волосся, яке проходить весь шлях вниз по її стегнах, пасма сплітаються в дві коси, очі зеленого кольору. Вона носить різні наряди в людському світі, але її найпоширеніший одяг робочий, що складається з сірого. На Енте Ісла носила обладунки героя хрестоносців. Коли дівчина використовує святі мощі, волосся стає срібляного кольору.

Емі — вольова та сильна дівчина, здатна володіти священним мечем «Краща половина». Вона, як правило, дуже добра і намагається зробити краще для інших людей, але її ворожнеча з королем демонів змушує обурюватися кожного разу при згадці про нього, особливо через його несподівану доброту. Тим не менш, вона визнає, що його доброта допомогла їй та іншим багато разів, і це натяк, що вона не абсолютно ненавидить його. Чутлива до розміру своїх грудей і таємно заздрить Чіко. В неї дружні стосунки з колегою Рікою Судзукі.

У 10 томі ранобе показано, що в Емії з'явилися романтичні почуття до Мао через їх час, проведений разом.

  • Сіро Асія (яп. 芦屋 四郎) / Альсіель (яп. アルシエル)

Один із основних чоловічих персонажів. Генерал короля демонів, перенесений в сучасну Японію. Дуже лояльний до Мао, який піклується про домашні обов'язки на дому і відвідує бібліотеку, щоб дослідити способи для відновлення своїх сил.

Він високий чоловік з бурштиновими очима і має сірувато-біле волосся, яка падає трохи нижче підборіддя. Його часто можна побачити в одязі домогосподарки або він носить джинси і сорочку з довгими рукавами. Коли він робить рутинну роботу, носить зелений фартух.

  • Чіхо Сасакі (яп. 佐々木 千穂)

Один із основних жіночих персонажів, подруга Мао та співробітник MgRonalds. Працює неповний робочий день, відвідує школу в Сасахата, Північну старшу. Загалом вона вольова людина та шалено закохана в Мао, іноді ревнує, коли бачить Емі і Садао разом. Може чути та розуміти мову Енте Ісла.

Її шкільна форма — темно-зеленого кольору схему. Вона невисокого зросту, але спортивна з вельми пишною фігурою. У MgRonaldi вона носить уніформу стандартного працівника, її волосся з двома хвостиками.

  • Судзуно Камадзукі (яп. 鎌月 鈴乃) / Крестія Белл (яп. クレスティア・ベル)

Один із основних жіночих персонажів. Найближча сусідка Садао Мао, агент інквізиції та була відправлена до Японії, щоб убити Мао. Вона має світлу шкіру, довге темно-синє волосся з аква очима, середнього зросту, одягнена в темно-синє кімоно з жовтим поясом. На відміну від Емі, їй складно пристосуватися до сучасного життя в Японії, в неї проблеми з сучасними технологіями.

Також відома як Крестія Белл, Судзуно була частиною доктринальної Ради корекції, раніше відомої як інквізиція, під керівництвом Орба Мейером.

  • Хандзо Урусіхара (яп. 漆原 半蔵) / Люцифер (яп. ルシフェル)

Один із основних чоловічих персонажів. Занепалий ангел, один з генералів короля демонів. Після поразки від рук Героя Емілії був таємно врятований Орбою, який обіцяв повернути Люцифера на небеса, якщо вони стануть союзниками в боротьбі проти Садао. Пізніше переїхав в кімнату з Мао й Асією. У ладах із технологіями, любить грати у відеоігри. До його роздратування його часто називають хікікоморі.

Показано, щоб він хитра особистість. З огляду на його дитячість, до нього оточуючі ставляться легковажно.

Медіа[ред. | ред. код]

Ранобе[ред. | ред. код]

Hataraku Maō-sama! спочатку була серією ранобе Сатосі Вагахарі з ілюстраціями Оніка. Вагахара написав першу історію під назвою Maōjō wa Rokujō Hitoma! (яп. 魔王城は六畳一間!) для 17-ї літературної премії Dengeki видавництва ASCII Media Works в 2010. Вона отримала срібний приз і була видана під видавничим імпринтом Dengeki Bunko[2].

Японською Англійською
Дата виходу ISBN Дата виходу ISBN
1 10 лютого 2011[3]ISBN 978-4-04-870270-621 квітня 2015[4]ISBN 978-0-316-38312-7
  • "The Devil Focuses on His Career for Monetary Purposes" (яп. 「魔王、生活のために労働に励む」)
  • "The Devil Goes on a Date in Shinjuku with This Girl from Work" (яп. 「魔王、新宿で後輩とデートする」)
  • "The Devil and the Hero Stand Strong in Sasazuka" (яп. 「魔王と勇者、笹塚に立つ」)
2 10 червня 2011[5]ISBN 978-4-04-870547-925 серпня 2015[6]ISBN 978-0-316-38501-5
  • "The Devil's Finances are Shored Up by a Helpful Neighbor" (яп. 「魔王、近所付き合いで家計を助けられる」)
  • "The Hero Owes a Favor Following a Wild Chain of Misunderstandings" (яп. 「勇者、勘違いの連鎖の果てに借りを作る」)
  • "The Devil and the Hero Risk Their Lives for Their Work Responsibilities" (яп. 「魔王と勇者、職責の全うに命を賭ける」)
3 10 листопада 2011[7]ISBN 978-4-04-870815-915 грудня 2015[8]ISBN 978-0-316-38502-2
  • "Introduction" (яп. 前書き)
  • "The Devil King and the Hero Unexpectedly Become Parents" (яп. 「魔王と勇者、身に覚えなく親になる」)
  • "The Devil King Experiences a Lifestyle Change" (яп. 「魔王、その生活が一変する」)
  • "The Devil King and the Hero Take a Hint and Hit the Theme Park" (яп. 「魔王と勇者、薦めに従い遊園地に行く」)
  • "The Devil King Feels the Pain of Loss" (яп. 「魔王、大切なものを失う悲しみを知る」)
4 10 лютого 2012[9]ISBN 978-4-04-886344-519 квітня 2016[10]ISBN 978-0-316-38503-9
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil King Finds Himself Jobless, Then Homeless" (яп. 「魔王、家も仕事も失い途方に暮れる」)
  • "The Hero Helps the Devil King Remodel His Workplace" (яп. 「勇者、魔王の職場の大改造に協力する」)
  • "The Devil King Marvels at the Wide World (and Choshi)" (яп. 「魔王、銚子と世界の広さを知る」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
5 10 червня 2012[11]ISBN 978-4-04-886654-530 серпня 2016[12]ISBN 978-0-316-38504-6
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil Strongly Demands TV Privileges" (яп. 「魔王、テレビ購入を強硬に主張する」)
  • "The Devil Explains Human Relations" (яп. 「魔王、人との関わりを説く」)
  • "The Devil and the Hero Decide to Focus on More Important Matters" (яп. 「魔王と勇者、とりあえず目の前の出来事に集中する」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
6 10 жовтня 2012[13]ISBN 978-4-04-886990-420 грудня 2016[14]ISBN 978-0-316-38506-0
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil Clocks Back In" (яп. 「魔王、職場に復帰する」)
  • "The Hero and the Devil Wonder What the Hell They're Doing With Their Lives" (яп. 「魔王と勇者、日常に戸惑う」)
  • "The Hero and the Devil Take a Step Toward a New Dream" (яп. 「魔王と勇者、新たな夢の一歩を踏み出す」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
7 10 лютого 2013[15]ISBN 978-4-04-891406-218 квітня 2017[16]ISBN 978-0-316-46936-4
  • "The Devil Pledges to Stay Legitimate" (яп. 「魔王、誠実な商売を改めて決意する」)
  • "The Devil Plucks a Cat Off the Street" (яп. 「魔王、捨て猫を拾う」)
  • "The Devil and the Hero Go Futon Shopping" (яп. 「魔王と勇者、お布団を買いに」)
  • "A Few Days Before The Teenager is a Part-Timer!" (яп. 「はたらく女子高生 -a few days ago-」)
8 10 квітня 2013[17]ISBN 978-4-04-891580-922 серпня 2017[18]ISBN 978-0-316-47391-0
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Hero Demands a Little Time Off" (яп. 「勇者、しばしの暇乞いをする」)
  • "The Devil Has an Encounter" (яп. 「魔王、出会う」)
  • "The Devil is a Little Late to the Punch" (яп. 「魔王、出遅れる」)
  • "Extra Chapter: The Hero Has a Cry" (яп. 「続章 勇者、泣く」)
9 10 серпня 2013[19]ISBN 978-4-04-891854-119 грудня 2017[20]ISBN 978-0-316-47418-4
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil Devises a Full Military Expedition" (яп. 「魔王、親征を決意する」)
  • "The Hero Discovers She Can't Come Home Again" (яп. 「勇者、故郷に惑う」)
  • "The Devil Makes Every Preparation Possible" (яп. 「魔王、余念無く準備し出立する」)
  • "The Devil, Once Upon a Time" (яп. 「魔王、今昔物語」)
  • "Extra Chapter: The Devil Blows Chunks" (яп. 「続章 魔王、吐く」)
10 10 грудня 2013[21]ISBN 978-4-04-866161-424 квітня 2018[22]ISBN 978-0-316-47420-7
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil Loses His Social Standing" (яп. 「魔王、立場を失う」)
  • "The Hero Dances on the Battlefield" (яп. 「勇者、戦陣に踊る」)
  • "The Devil and the Hero Witness Ente Isla's Transformation" (яп. 「魔王と勇者、エンテ・イスラの変革に立ち会う」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
  • "Extra Chapter" (яп. 「続章」)
11 10 травня 2014[23]ISBN 978-4-04-866554-421 серпня 2018[24]ISBN 978-0-316-47423-8
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil and the Hero have a Grand Disagreement" (яп. 「魔王と勇者、盛大にすれ違う」)
  • "The Devil and the Hero get All Hung Up on their Relative Positions" (яп. 「魔王と勇者、立ち位置にこだわる」)
  • "The Devil and the Hero Fulfill a Delayed Promise" (яп. 「魔王と勇者、遅くなった約束を果たす」)
0 10 вересня 2014[25]ISBN 978-4-04-866900-9
12 10 лютого 2015[26]ISBN 978-4-04-869252-611 грудня 2018[27]ISBN 978-0-316-47425-2
  • "The Devil Hangs On to His Daily Routine" (яп. 「魔王、普通の生活を堅持する」)
  • "The Hero Starts Looking for a New Path" (яп. 「勇者、新たな道を探しはじめる」)
  • "The Devil Appreciates the Value of Maintenance" (яп. 「魔王、メンテナンスを語る」)
  • "The Devil and the Hero Are Given a Proposition" (яп. 「魔王と勇者、取引を持ちかけられる」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
13 10 червня 2015[28]ISBN 978-4-04-865205-6A23 квітня 2019[29]ISBN 978-1-9753-0265-8
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Devil Gets Tough" (яп. 「魔王、硬い態度を取る」)
  • "The Hero Attempts to Wrangle the Unwrangleable" (яп. 「勇者、整理できない事態に頭を抱える」)
  • "The High Schooler Searches for a Guide" (яп. 「女子高生、心の指針を探す」)
  • "The Devil and the Hero Face Up to Reality" (яп. 「魔王と勇者、目の前の現実に直視する」)
14 10 вересня 2015[30]ISBN 978-4-04-865379-43 вересня 2019[31]ISBN 978-1-9753-0267-2
  • "The Hero and High Schooler Become Friends" (яп. 「勇者と女子高生、友達になる」)
  • "The Devil Looks Back on the Frugal Life" (яп. 「魔王、節約生活を振り返る」)
  • "The Devil Snags a New Phone with the Hero's Money" (яп. 「魔王、勇者の金で新しい携帯を手にする」)
  • "The Hero Is Amazed By the Enemy General's Vast Powers" (яп. 「勇者、敵幹部の力に驚愕する」)
  • "The Devil Learns About His Boss's Past" (яп. 「魔王、上司の過去を知る」)
  • "A Few Days Ago: The Hero Is (about to Be) a Part-Timer!" (яп. 「はたらく前の勇者さま!-a a few days ago-」)
15 10 лютого 2016[32]ISBN 978-4-04-865750-117 грудня 2019[33]ISBN 978-1-9753-0269-6
  • "Prologue: The Teen and the Call-Center Lady Ring In the New Year" (яп. 「序章 女子高生とOL、新年を迎える」)
  • "The Devil King Is Out of the Office (1)" (яп. 「魔王、留守にする1」)
  • "The Devil King Is Out of the Office (2)" (яп. 「魔王、留守にする2」)
  • "The Devil King Is Out of the Office (3)" (яп. 「魔王、留守にする3」)
  • "The Devil King Is Out of the Office (4)" (яп. 「魔王、留守にする4」)
  • "The Teen and the Call-Center Lady Ring In the New Year Cont'd" (яп. 「続・女子高生とOL、新年を迎える」)
16 10 червня 2016[34]ISBN 978-4-04-892118-321 квітня 2020[35]ISBN 978-1-9753-0271-9
  • "The Devil King Gets Sentimental" (яп. 「魔王、軟弱になる」)
  • "The Hero Struggles to Deal with Workplace Issues" (яп. 「勇者、職場環境の違いに戸惑う」)
  • "The Devil King and the Hero Don't Have Very Much to Do" (яп. 「魔王と勇者、出る幕もなくなる」)
  • "The High-School Teen Changes the World a Tad" (яп. 「女子高生、少しだけ世界を変える」)
  • "Epilogue" (яп. 「終章」)
0-II 10 вересня 2016[36]ISBN 978-4-04-892358-3
HS N![c] F10 лютого 2017[37]ISBN 978-4-04-892667-6
17 10 травня 2017[38]ISBN 978-4-04-892892-222 вересня 2020[39]ISBN 978-1-9753-0273-3
  • "Opening" (яп. 「序章」)
  • "The Devil King Goes Out to Dinner with His Boss" (яп. 「魔王、上司と夕食に行く」)
  • "The Hero Reveals Deep Anxieties About the Future" (яп. 「勇者、未来への不安を漏らす」)
  • "The Devil King Makes a Major Decision" (яп. 「魔王、一大決心をする」)
  • "The Devil King and the Hero Storm the Demon Realms" (яп. 「魔王と勇者、魔界に立つ」)
18 10 січня 2018[40]ISBN 978-4-04-893572-215 грудня 2020[41]ISBN 978-1-9753-1632-7
  • "The Teenager Starts Imagining Beyond Tomorrow" (яп. 「女子高生、明日の先を想像する」)
  • "The Hero Realizes the Difficulty of Stepping In" (яп. 「勇者、後を継ぐ難しさを思う」)
  • "The Devil King’s Army Fights On" (яп. 「魔王軍、奮闘する」)
  • "Extra Chapter: The Fallen Angel Recalls" (яп. 「続章 堕天使、思い出す」)
SP[d] 9 червня 2018[42]ISBN 978-4-04-893877-8
SP 2[e] 10 серпня 2018[43]ISBN 978-4-04-893915-7
19 7 вересня 2018[44]ISBN 978-4-04-912022-68 червня 2021[45]ISBN 978-1-9753-1634-1
  • "Prologue" (яп. 「序章」)
  • "The Hero Gets Her Act Together" (яп. 「勇者、決断する」)
  • "The Devil Chooses This Moment to Play It Normal" (яп. 「魔王、この期に及んでいつも通り」)
  • "The Teenager Begins Moving the World" (яп. 「女子高生、世界を動かし始める」)
20 7 грудня 2018[46]ISBN 978-4-04-912204-631 серпня 2021[47]ISBN 978-1-9753-1636-5
  • "The Devil and the Hero Shame Themselves at Work" (яп. 「魔王と勇者、職場で肩身が狭くなる」)
  • "The Devil and the Hero Live Under the Same Roof" (яп. 「魔王と勇者、一つ屋根の下で過ごす」)
  • "The Devil Is Defeated by the Hero" (яп. 「魔王、勇者に敗北す」)
  • "The Teenager Moves the World" (яп. 「女子高生、世界を動かす」)
  • "The Devil Is Taken by Surprise" (яп. 「魔王、不意を打たれる」)
  • "The Afterstory" (яп. 「続章」)
SS 9 лютого 2019[48]ISBN 978-4-04-912326-5
21 7 серпня 2020[49]ISBN 978-4-04-912678-519 квітня 2022[50]ISBN 978-1-9753-4091-9
  • "Prologue: The Devil Heads for Work" (яп. 「序章 魔王、出勤する」)
  • "The Fallen Angel Claims His Relic" (яп. 「堕天使、遺産を受け取る」)
  • "The Devil King’s Army Moves the Moon" (яп. 「魔王軍、 月を動かす」)
  • "The Devil Addresses Past Sins" (яп. 「魔王、過去の罪を償う」)
  • "The Hero Finds an Answer and Chooses Her Way" (яп. 「勇者、答えを導き方針を固める」)
  • "The Devil Relies on Others for the Future" (яп. 「魔王、先々のために人を頼る」)
  • "The Devil and the Hero Challenge the God" (яп. 「魔王と勇者、 神に挑む」)
  • "The Devil and the Hero Clobber the God" (яп. 「魔王と勇者、神を討つ」)
  • "The Devil and the Hero Settle Matters" (яп. 「魔王と勇者、決着をつける」)
  • "Epilogue: The Devil, Not a Part-Timer" (яп. 「終章 魔王、はたらく」)
Okawari!![f] 8 липня 2022[51]ISBN 978-4-04-914281-5

Манґа[ред. | ред. код]

Манґа-адаптація, ілюстрована Акіо Хіірагі, почала випускатися в лютому 2012 в сейнен-журналі компанії ASCII Media Works, Dengeki Daioh. Перший танкобон випущений 27 червня 2012-го. Спінофф манґу, ілюстровану Куроне Місімою під назвою Hataraku Maō-sama! High School! (яп. はたらく魔王さま!ハイスクール!), почали випускати в липні 2012 р. в журналі компанії ASCII Media Works, Dengeki Daioh. Перший танкобон випущений 26 січня 2013. Антологія йонкома-манґ випущена компанією ASCII Media Works 27 червня в 2013.

Аніме[ред. | ред. код]

13-серійне аніме продюсера White Fox і режисера Наото Хосоди транслювалося з 3 квітня по 27 червня 2013. Опенінг «Zero!!» виконує Мінамі Курібаясі, три ендінги — «Gekka» (яп. 月花), «Star Chart» (яп. スターチャート) і «Tsumabiku Hitori» (яп. ツマビクヒトリ) — Nano Ripe.

Нотатки[ред. | ред. код]

  1. Включно з 21 томом головного роману, 2 томи приквелу, один том спіноффу та 6 бонусних новел
  2. Технічно третій сезон вважається сіквелом серіалу 2022 року The Devil Is a Part-Timer!! (інакше відомий як де-факто другий сезон) в Японії.
  3. Hataraku Maō-sama! High School N! — спінофф-роман, дія якого відбувається в альтернативному всесвіті у сетінгу старшої школи.
  4. Hataraku Maō-sama! SP є розширеним перевиданням Hataraku Maō-sama! Volume 5.5, спеціальний том, який спочатку був запакований із 1-им томом DVD/Blu-Ray першого сезону аніме-адаптації.
  5. Hataraku Maō-sama! SP2 є розширеним перевиданням Hataraku Maō-sama! Volume 2.8, спеціальний том, який спочатку був запакований із 6-м томом DVD/Blu-Ray першого сезону аніме-адаптації.
  6. Hataraku Maō-sama! Okawari!! — це розширена компіляція перевидання оповідань, спочатку опублікованих у застосунку Dengeki Nobekomi.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Dong, Bamboo (5 квітня 2013). Anime Spotlight Spring 2013 - The List. Anime News Network. Процитовано 2 липня 2023.
  2. 第17回 電撃大賞 入賞作品 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  3. はたらく魔王さま! (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  4. The Devil Is a Part-Timer, Vol. 1 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  5. はたらく魔王さま!(2) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  6. The Devil Is a Part-Timer, Vol. 2 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  7. はたらく魔王さま!(3) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  8. The Devil Is a Part-Timer, Vol. 3 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  9. はたらく魔王さま!(4) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  10. The Devil Is a Part-Timer, Vol. 4 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  11. はたらく魔王さま!(5) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  12. The Devil Is a Part-Timer, Vol. 5 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  13. はたらく魔王さま!(6) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 7 жовтня 2012.
  14. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 6 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  15. はたらく魔王さま!(7) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 9 лютого 2013.
  16. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 7 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  17. はたらく魔王さま!(8) (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 19 травня 2014.
  18. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 8 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  19. はたらく魔王さま! 9 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 5 лютого 2014.
  20. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 9 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  21. はたらく魔王さま! 10 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 5 лютого 2014.
  22. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 10 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  23. はたらく魔王さま! 11 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 19 травня 2014.
  24. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 11 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  25. はたらく魔王さま! 0 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 29 березня 2015.
  26. はたらく魔王さま! 12 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 29 березня 2015.
  27. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 12 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  28. はたらく魔王さま! 13 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 11 червня 2015.
  29. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 13 (light novel). Yen Press. Процитовано 6 квітня 2022.
  30. はたらく魔王さま! 14 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 11 вересня 2015.
  31. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 14 (light novel). Yen Press. Процитовано 4 вересня 2019.
  32. はたらく魔王さま! 15 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 6 червня 2016.
  33. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 15 (light novel). Yen Press. Процитовано 4 вересня 2019.
  34. はたらく魔王さま! 16 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 25 серпня 2016.
  35. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 16 (light novel). Yen Press. Процитовано 4 вересня 2019.
  36. はたらく魔王さま!0-II (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 6 листопада 2016.
  37. はたらく魔王さま! ハイスクールN! (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 24 квітня 2020.
  38. はたらく魔王さま!17 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 21 червня 2017.
  39. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 17 (light novel). Yen Press. Процитовано 22 квітня 2020.
  40. はたらく魔王さま!18 (яп.). ASCII Media Works. Процитовано 25 січня 2018.
  41. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 18 (light novel). Yen Press. Процитовано 23 вересня 2020.
  42. はたらく魔王さま!SP (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 2 лютого 2019.
  43. はたらく魔王さま!SP 2 (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 2 лютого 2019.
  44. はたらく魔王さま!19 (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 24 листопада 2018.
  45. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 19 (light novel). Yen Press. Процитовано 7 січня 2021.
  46. はたらく魔王さま!20 (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 24 листопада 2018.
  47. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 20 (light novel). Yen Press. Процитовано 3 березня 2021.
  48. はたらく魔王さまのメシ! (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 24 квітня 2020.
  49. はたらく魔王さま!21 (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 7 серпня 2020.
  50. The Devil Is a Part-Timer!, Vol. 21 (light novel). Yen Press. Процитовано 2 вересня 2021.
  51. はたらく魔王さま! おかわり!! (яп.). Kadokawa Corporation. Процитовано 11 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]