Helia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Helia
Основна інформація
Жанр Пост-хардкор, Електронікор, металкор
Роки 2007 - по теперішній час
Країна Італія
Місто Ріміні
Лейбл Cargo Records, InVogue Records
Склад Мет (Matt)
Джекі (Jackie)
Джиммі (Jimmy)
Анджело (Angelo)
Рікі (Ricky)
facebook.com/HELIATHEBAND

Helia — це італійський гурт, що сформувався в 2007 році у Сан-Марино[1][2]. Стиль виконання колективу можна описати як пост-хардкор, металкор з елементами трансу або так званий транскор/електрокор[3].

Історія гурту[ред. | ред. код]

2007 рік був першим в історії колективу. Хлопці розпочинають свої репетиції, результатом яких став перший мініальбом під назвою Delorean. Стиль релізу насичений елементами таких жанрів як транс, скрімо та хардкор-панк. Перший сингл «Memory Flash» завдяки соціальній мережі MySpace мав великий успіх (60 000 прослуховувань за перший тиждень) і практично одразу став візитівкою гурту.

У лютому 2008-го до колективу приєднується Рікі (Ricky), який зайняв місце барабанщика. У серпні цього ж року група записує два нових треки: «Straight To North-East Lights» та «Push it!» (Feat. Becko from Hopes Die Last).

2009-ий рік відзначився для Helia студійними записами повноформатного альбому Shivers[4]. Вокальну партію виконує Josh з To Kill. Після студійної роботи, колектив відіграв численні тури в найрізноманітніших куточках планети і видає альбом в Японії. У цей же період група записує кавер на пісню Lady Gaga «Alejandro», що стала одним з головних хітів Helia.

У 2010-му році хлопці з Helia роблять кліп на пісню «Str8 to North-East Lights», після чого вокаліст Раель (Rael) залишає колектив. Його місце посідає Енді (Andy).

13 вересня 2011-го року виходить мініальбом під назвою 2036[5]. У релізі відчуваються експерменти із звуком, зокрема «важчання» звучання, поєднання елементів металкору, пост-хардкору, мейнстрім деткору тощо. Проте, чистий вокал та трансова електроніка також присутні.

Тематику мініальбому 2036 учасники гурту Helia прокоментували так[6]:

Уявіть життя в 2036 році, після третьої світової війни. Час перевернувся. Звичні нам речі зникли. У нас не залишилося нічого, окрім справді істинних цінностей, які ще підтримують існування та допомагають нам жити в мирі
Оригінальний текст (англ.)
Imagine the life in 2036, post-World War III. Time reverses. Useless things we had before, disappear. You have nothing but few true values which keep you alive and help you live in peace.

Також, 22 серпня 2011 року світ побачив кліп «Timetravel».

В 2013-му році гурт покидає гітарист Matteo. З'являється новий вокаліст Мет Лебінез (Matt Labinaz). Також виходить кліп «Gaia»[7]. У плані звуку Helia продовжують взяту лінію звучання формату «2036», проте відчувається вплив дабстепу.

Поточний склад гурту[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • «Delorean» (2007)
  • «Shivers» (2009)
  • «2036» (2011)
  • «The Great Divide» (2014)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.myspace.com/heliatrance/Myspace
  2. http://heliastore.bigcartel.com/Helia[недоступне посилання з червня 2019]
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 січня 2013. Процитовано 2 квітня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. http://twitter.com/heliatrance/Twitter
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 червня 2013. Процитовано 2 квітня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. Helia are back from 2036. Facebook. Helia. 12 березня 2021. Процитовано 15 грудня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання) (англ.)
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 листопада 2013. Процитовано 2 квітня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)