IClone

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Iclone
Тип 3D комп'ютерна графіка
Розробник Reallusion Reallusion Inc.
Стабільний випуск 7.22(Windows),
(2018 (Windows),)
Операційна система Windows
Українська мова ні
Ліцензія Власницьке ПЗ, бонуси платні.
Вебсайт Iclone

IClone (укр. Айклон) — програма для тривимірної анімації і рендерингу, яка дозволяє користувачам створювати анімаційні 3D-фільми. Примітна тим, що це одна з небагатьох анімаційних програм (двома іншими є Muvizu і Autodesk MotionBuilder), які використовуються в режимі реального часу за принципом «WYSIWYG», щоб аніматори бачили результати своєї роботи негайно. Останньою версією є IClone 7, видана в 2017.[1] Основні сфери використання IClone — це розробка відеоігор і створення машинім.[2][3]

Можливості[ред. | ред. код]

IClone забезпечує такі можливості з анімації персонажів як: повна лицьова і скелетна анімація людини і тварин; редагування рис зовнішності та одягу; генерування 3D моделі обличчя на основі фото; автоматична анімація губ під мову.

Часова шкала анімації: додавання і видалення об'єктів; переміщення, копіювання і вставка ключових кадрів, установка кількох камер одночасно.

Додавання контенту: IClone відрізняється від аналогів, пропонуючи користувачам вільне використання всього контенту, який вони створюють створеного за допомогою цього програмного забезпечення, навіть при використанні платного контенту із власної бібліотеки компанії Reallusion. Користувачі можуть придбати моделі персонажів, одягу, предмети, пози тощо, не виходячи з IClone.

Імпорт та експорт файлів: програма передбачає імпорт до проекту зображень форматів JPG, BMP, GIF, TGA, PNG, відео AVI, WMV і аудіо MP3, WAV. Можливий імпорт спрайтового відео. Фінальний продукт може зберігатися в JPG, BMP, PNG, TGA, або WMV, AVI, MP4. IClone дозволяє створювати стереоскопічні зображення й відео в роздільності по 4K включно.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. iClone 7 Pre-order - Best Savings, A Free iClone 6, and Training Videos. iClone 7 Pre-order. Архів оригіналу за 1 лютого 2017. Процитовано 20 січня 2017.
  2. iClone Video Games – Page 2. Reallusion Blog (амер.). Архів оригіналу за 31 грудня 2019. Процитовано 31 грудня 2019.
  3. Machinima made easy: iClone 4 reviewed « Icrontic. icrontic.com. Архів оригіналу за 31 грудня 2019. Процитовано 31 грудня 2019.
  4. iClone Version Comparison - Real-time 3D Animation. www.reallusion.com. Архів оригіналу за 31 грудня 2019. Процитовано 31 грудня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]