International TerraStar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
International TerraStar
International TerraStar
Виробник International Trucks
Роки виробництва 2010-2016
Попередник(и) International CF/CityStar
Наступник(и) International CV
Споріднені IC Bus AE-Series
IC Bus AC-Series
Подібні Ford Super Duty
Dodge Ram 5500/Sterling Bullet
Freightliner Business Class M2
Kenworth T170/Kenworth T180
Hino 185
КрАЗ-5233

International TerraStar — лінійка вантажівок середньої вантажопідйомності, яка вироблялася компанією International Trucks з 2010 по 2015 рік. TerraStar — найменша вантажівка зі звичайною кабіною, яку коли-небудь виробляла Navistar, — це вантажівка 5 класу середньої вантажопідйомності[1]. Незважаючи на те, що компанія офіційно не позначає його як заміну безкапотного автомобіля CityStar LCF, TerraStar (після-International Harvester Auto Wagon, International F-Truck, International Model S, International Six Speed, International Harvester A-3, International Harvester B-3, International Harvester CS-300 Truck, International Harvester D-Series COE, International K series COE, International KB series COE, International L-Series COE, International R series COE, International Loadstar CO, International CargoStar, International 400-900 series, і International CF/CityStar) має подібні розміри та GWVR.

Віднесений до класу 5, TerraStar конкурував з автомобілями створеними на основі пікапів, таких як Ford F-550 та (Dodge) Ram 5500, а також з вантажівами зі звичайною кабіною, такими як Freightliner Business Class M2 (найменші версії), Kenworth T170, Kenworth T180 і Hino 185. Маючи спільну кабіну та трансмісію з більшим DuraStar, TerraStar також зайняв місце серії легких GVWR 4100 у діапазоні DuraStar.

У 2019 році International знову увійшов у сегмент вантажівок класу 4-5 у спільному підприємстві з General Motors, представивши International CV, що випускається разом із лінійкою вантажівок середньої вантажопідйомності Chevrolet 4500-6500HD.

Огляд моделі[ред. | ред. код]

International TerraStar crew cab

Поділяючи кабіну з International DuraStar, WorkStar, TranStar, LoneStar і ProStar, TerraStar вирізняється своєю низькопрофільною кабіною та капотом. Для опускання кабіни на раму паливні баки перемістили знизу кабіни за кабіну на рейках рами; TerraStar відрізняється від DuraStar використанням квадратних герметичних фар. Як і у випадку з більшими вантажівками International, TerraStar був доступний у дводверній конфігурації, з подовженою кабіною та кабіною з кабіною екіпажу, з широким вибором кузовів, встановлених виробниками другого етапу.


На відміну від DuraStar, TerraStar продавався з відносно невеликою кількістю силових агрегатів. Протягом усього виробництва лінійка моделей пропонувалася з турбодизелем MaxxForce 7 V8 потужністю 300 кінських сил у парі з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач Allison 1000. Конфігурований виключно з одним заднім ведучим мостом, 4-колісний привід став опцією 2011 року.

Автобус[ред. | ред. код]

З 2010 по 2015 рік шасі TerraStar використовувалося дочірньою компанією Navistar IC Bus для розробки свого найменшого автомобіля, який коли-небудь випускався. Розроблений переважно як альтернатива автомобілям, що випускаються на шасі Ford E-450 і GMC Savana, для більшої навантаженості, IC Bus представив автобуси з розрізаною кабіною на основі TerraStar. Компанія випустила на ринок дві версії, включаючи маршрутний автобус серії AC і шкільний автобус серії AE.

IC Bus AC series

Як і аналог для вантажівок, AC/AE було знято з виробництва наприкінці 2015 року після вилучення двигуна MaxxForce 7.

IC Bus AE series

Переробка транспортних засобів[ред. | ред. код]

Хоча International TerraStar ніколи не пропонувався як споживчий автомобіль, під час виробництва International TerraStar служив донорським шасі для переобладнання сторонніми виробниками. У конфігурації, подібній до більших вантажівок International XT, TerraStar з кабіною екіпажу був переобладнаний компанією Midwest Automotive Designs у Елкхарті, штат Індіана, на пікап або чотиридверний позашляховик, як Ford Excursion.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. International Truck and Engine Corporation. 31 грудня 2010. Архів оригіналу за 31 грудня 2010. Процитовано 7 листопада 2016.