ipconfig

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Скріншот ipconfig -all.

Ipconfig (англ. internet protocol configuration) — команда, яка використовується в командному рядку, в операційних системах Microsoft Windows.

Команда призначена для відображення всіх поточних мережевих з'єднань, класу TCP/IP і може змінити DHCP і налаштування DNS доменних імен.

Здебільшого, команда Ipconfig використовується з командного рядка, але її також можна відкрити, перейшовши за адресою C:\WINDOWS\system32, і запустити exe-файл "ipconfig.exe".

Можливі параметри[ред. | ред. код]

Параметр Значення
/all Відтворення повної інформації про всі адаптери та параметри з'єднань.
/release Обнулення параметрів з'єднання, скинення IP, маски, шлюзу, DNS.
/release [адаптер] Відправка повідомлення DHCPRELEASE DHCP-серверу для вивільнення поточної конфігурації DHCP та видалення конфігурації IP-адреса для видалення адаптеру (або ж усіх адаптерів, якщо він не заданий). Цей параметр відключає протокол TCP/IP для адаптерів, котрі отримують автоматично IP-адресу.
/renew Скинення та отримання IP-адреси для певного адаптера, а якщо адаптер не вказаний - то для всіх. Доступне тільки за умови автоматичного отримання IP-адреси.
/flushdns Очищення DNS кешу.
/registerdns Оновлення всіх зарезервованих адрес DHCP та переєрестрація імен DNS.
/displaydns Відображення вмісту кешу DNS.
/showclassid [адаптер] Відображення коду класу DHCP для вказанного адаптеру. Доступне тільки за умови автоматичного отримання IP-адреси.
/setclassid [адаптер] [код_класу] Зміна коду класу DHCP. Доступне тільки за умови автоматичного отримання IP-адреси.
/? Довідка.

Див.також[ред. | ред. код]