Jeep FJ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jeep FJ Fleetvan
Виробник Willys Motors
Kaiser-Jeep
AM General
Також називається Jeep Fleetvan
Роки виробництва 19611975
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2057 мм
Ширина 1643 мм
Висота 2289 мм

Jeep FJ — компактний фургон Fleetvan, який вироблявся компаніями Willys Motors і Kaiser Jeep з 1961 по 1975 рік[1] та розвізні фургони FJ від підрозділа AM General з 1975 року.

Jeep Fleetvan[ред. | ред. код]

FJ-3[ред. | ред. код]

Він базувався на DJ-3A Dispatcher, але був оснащений двигуном F-134 Hurricane. Були доступні дві моделі: FJ-3 і довша FJ-3A. Стандартно він поставлявся зі знайомою триступінчастою механічною коробкою передач Borg-Warner T-90. Як опція пропонувався 3-ступеневий автомат Borg-Warner 35 automatic.

Для US Postal Service були виготовлені праворульні FJ-3s. Деякі з них мали горизонтальні планки решітки радіатора, на відміну від семи вертикальних планок, які є на стандартних моделях.

FJ-6[ред. | ред. код]

Зовнішні зображення
Kaiser Jeep FJ-6
( поштовий та цивільний )
зображення поштового FJ-6
зображення FJ-6

Модель FJ-6 (заснована на CJ-6) була представлена в 1965 році для поштового використання, яка в кінцевому підсумку була замінена FJ-8 та FJ-9, представленими в 1975 році.

Автомобіль погано продавався в Сполучених Штатах через його незвичайний дизайн, однак Jeep Forward Control продавався добре. Jeep намагався експортувати автомобіль до Радянського Союзу, але це було майже неможливо, оскільки там продавався майже ідентичний ГАЗ-66.

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 2.2 L F4-134 Hurricane I4
трансмісія
  • 3-х швидкісна Borg-Warner T-90 ручна
  • 3-х швидкісна Borg-Warner 35 автомат

Закордонний ринок[ред. | ред. код]

В Індії також вироблялись автомобілі серій FC та FJ фірмю Mahindra під назвою Mahindra Fleetvan, де станом на 2021 рік все ще вироблявся. Моделі обох маркувань мали базу від серії FC (Forward Control), випускались як повноприводні моделі, так і з приводом на задні колеса.

Mahindra FJ

Вантажівки і мікроавтобуси, що вироблялись в Індії, були дотичні до Jeep Forward Control (FC), але позначались також і як FJ серія.

AM General FJ[ред. | ред. код]

Зовнішні зображення
продукція AM General
( з брошури про компанію )
зображення розвізних DJ-5, FJ-9 та FJ-8

1 квітня 1971 року AM General Corporation була зареєстрована як дочірня компанія, що повністю належала American Motors Corporation і була відокремлена від Jeep Corporation. Цей крок було ініційовано, щоб надати AM General незалежний статус для виконання спеціальних транспортних замовлень уряду США та подальшої диверсифікації.

У 1975 році поштові фургони FJ-8 (3/4-тонна серія) та FJ-9 (1-тонна серія) виробництва AM General остаточно замінили FJ-6, вони були більшими за розмірами і не схожі на класичні автомобілі Jeep, та здебільшого не мали вертикального грилю. Загалом поштовій службі США та іншим комерційним користувачам було доставлено 35'000 3/4-тонних і 4'000 1-тонних фургонів від AM General.

Ці фургони стали основним засобом доставки для незалежних компаній з виробництва морозива. Але, їх все ще є досить багато на поштових маршрутах.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Foster, Patrick R. (2004). The Story of Jeep. Krause Publications. ISBN 0-87349-735-X.{{cite book}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]

Галерея[ред. | ред. код]

поштові вантажівки США