Living Proof: The Farewell Tour

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Living Proof: The Farewell Tour
Ґрунтується на Living Proof (альбом Шер)
Похідна робота Live! The Farewell Tourd
Попередник Do You Believe? Tourd
Наступник Dressed to Kill Tourd
Виконавці Шер
Країна походження  США
Час/дата початку 14 червня 2002
Час/дата закінчення 30 квітня 2005
Початкова точка маршруту Торонто
Пункт призначення Лос-Анджелес
Кількість показів 326

Living Proof: The Farewell Tour (або просто The Farewell Tour, а пізніше — The Never Can Say Goodbye Tour) був п'ятим концертним туром американської співачки й актриси Шер для просування її двадцять четвертого студійного альбому Living Proof, і її восьмого офіційний збірний альбом The Very Best of Cher[1]. Він розпочався 14 червня 2002 року в Торонто, Онтаріо, Канада, і спочатку планувався як 59-денний тур по Північній Америці.

Через популярність туру Шер вирішила продовжити його ще на 100 концертів у Північній Америці, а після завершення туру в 2004 році, вона оголосила про плани виступати в Європі, Океанії та Азії, щоб грати на територіях, де вона ніколи не була або давно не грала. Фінальний концерт відбувся в Голлівуд Боул у Лос-Анджелесі після рекордних 325 виступів, які зібрали понад 200 мільйонів доларів і занесли Шер у Книгу рекордів Гіннесса як «найкасовіший тур виконавця-жінки» на той час[2].

Тур був запланований подібно до її попереднього 1999/2000 Do You Believe?. Сет-лист складався з 21 пісні, 4 відеомонтажів, танцюристів і аеропланів. Він також включав дюжину змін в костюмах, розроблених давнім співробітником Шер — Бобом Макі. Деякі зміни були внесені в сет-лист під час європейського та австралійського етапів.

Тур викликав позитивні відгуки критиків. Концерт транслювався на NBC з American Airlines Arena у Маямі під час вихідних на День подяки[1]. Концерт зібрав близько 17 мільйонів глядачів і отримав три нагороди Primetime Emmy[3]. DVD під назвою The Farewell Tour вийшов влітку 2003 року.

Хоча Шер заявила, що це буде її останній тур, вона повернулася до гастролей у 2014 році зі своїм туром Dressed to Kill, концерти якого були проведені у 49 містах Північної Америки. Однак це буде її останнім світовим туром, аж поки вона не розпочне тур Here We Go Again (2018—2020).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Cher's 'Farewell' Tour Beats On. Billboard. 15 серпня 2003. Процитовано 15 жовтня 2010.
  2. Billboard Bits: Sting/Fiction Plane, Cher, 'Hey Ya!'. Billboard. 13 травня 2005.
  3. Cher to Take Final Bow in Los Angeles; April 30th Hollywood Bowl Concert to Be Her Last Live Performance (Пресреліз). PR Newswire. 31 січня 2005. Процитовано 16 жовтня 2010.