Lykan Hypersport

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lykan HyperSport
Загальні дані
Виробник: W Motors
Роки виробництва: 2013-2017
(7 авто)
Складання: Ліван
Характеристики
Масово-габаритні
Ширина: 1944 мм
На ринку

Lykan HyperSport — ліванський гіперкар обмеженого виробництва W Motors[en] (також відома як Wolf Motors). У Лівані компанія заснована в 2012 році при спільних зусиллях арабських, ліванських, французьких та італійських інженерів. Потім компанія була перенесена до ОАЕ. Перша модель була представлена в 2013 році в Монако і отримала цінник в 3,4 мільйона доларів США. Трохи пізніше серійний прототип взяв участь на міжнародному автосалоні в Катарі. Тоді ж компанія оголосила про серійний випуск машин, близько 7 в рік. Першим покупцем Lykan HyperSport став шейх Катару Яван бін Хамад Аль-Тані.

Lykan Hypersport був створений за підтримки таких компаній як: Magna Steyr, StudioTorino, Ruf Automobile, Novasis Ingegneria, ID4Motion і Університету Токіо в технічній області. Гіперкар розроблявся ліванськими автоспеціалістами протягом 6 років.

Технічні характеристики

Характеристики показник
Тип двигуна 3,7-літровий шестициліндровий двигун Boxer типу з подвійним турбонагнітачем Twin Turbo
Потужність двигуна 750 кінських сил
Максимальний крутний момент 1000 Нм при 4000 об/хв
Максимальна швидкість 395 км/год
Об'єм двигуна 3746 см³
Розгін від 0 до 100 км/год 2,8 секунди
Трансмісія шестиступінчаста секвентальна
витрати палива міський цикл: 20 л/100 км; змішаний цикл: 13,5 л/100 км; заміський цикл: 9,9 л/100 км

Технічні характеристики[ред. | ред. код]

Lykan Hypersport в Князівстві Монако

Гіперкар має карбонові кузовні панелі і двері, що відкриваються проти напрямку руху. У моторному відсіку моделі встановлена опозитна 3,7-літрова «шістка» з двома турбінами, що розвиває 750 кінських сил і 960 Нм крутного моменту. Трансмісія — шестиступінчаста секвентальна. Модель оснащена шестипоршневими гальмівними механізмами з карбон-керамічними 380-міліметровими дисками.

Салон[ред. | ред. код]

У створенні інтер'єру авто брало участь дизайнерське ательє з Італії— StudioTorino. Його особливістю є використання в салоні матеріалів преміум-класу, таких як вуглеволокно, титан, натуральна шкіра і дорогоцінні камені. Також варто відзначити унікальну світлодіодну оптику з діамантовою інкрустацією (всього близько 420 діамантів), прострочку крісел в салоні золотою ниткою і тривимірні голографічні дисплеї передньої панелі.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]