Medusa'Scream

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Medusa'Scream
Основна інформація
Жанр пост-хардкор, поп-панк, емо
Роки з 2004
Країна Росія Росія
Місто Волгоград
Мова російська
Тематика кохання, емоції, гумор
Лейбл KapKan records
Склад Давид Тегерашвілі
Євген «Женя» Коїч
Михайло Оншин
Колишні
учасники
Євгеній Боришкін
medusascream.com

Medusa'Scream — російський рок-гурт, створений у 2004 році у Волгограді. За 7 років існування гурт випустив три альбоми та 8 синглів.

2005–2007 роки[ред. | ред. код]

Після кількох вдалих виступів, і півтора року репетицій, учасники гурту вирішили записати демо-диск. Платівка, що складалася з 6 пісень, була записана в домашніх умовах, і отримала назву «[Demo]нстрация». До цього моменту група змінила кілька назв і остаточно зупинилася на «Medusa'scream». Свій перший альбом юні музиканти роздавали друзям, дарували гостям на концертах і поширювали в інтернеті.

Відправною точкою в історії групи «Medusa'scream» вважається квітень 2005 року. З тих пір щороку, в квітні, «Медузи» відзначають свій день народження великим сольним концертом.

У 2007 році, накопичивши новий матеріал, Medusa'scream приступили до серйозного студійного запису свого дебютного міні-альбому. Саме тоді на групу звернув увагу відомий лейбл «KapKan records». До грудня 2007 року все було готове, і перший тираж платівки з'явився на прилавках музичних магазинів країни. Кліп на пісню «Хотел остаться» потрапив в ротацію телеканалу A1 і переміг у глядацькому голосуванні на телеканалі OTV.

Влітку 2009 року Medusa'scream виступили на найбільшому фестивалі Росії і СНД «Нашестя», хедлайнерами якого були Ляпіс Трубецкой, Мумій Троль, Браво, Кипелов, Сплин, Чайф і багато інших. Тоді на фестивалі «Нашестя» побували 98 тисяч глядачів.[1]

Альбом «Калипсо» 2010 року[ред. | ред. код]

Відзначивши своє п'ятиріччя невеликим туром, група випустила нову платівку під назвою «Каліпсо». Під кінець року хлопці зняли кліп на жартівливу пісню «Оле-Оле!», присвячену чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії. Кліп виявився настільки популярним в інтернеті, що всього за кілька днів вибрався до топ-чарту сайту Youtube.com, після чого групу помітили монстри музичного бізнесу — телеканали MTV і Муз-тв. Про пісню розповідали в новинах, а канал муз-тв запросив «Медуз» взяти участь у новому телепроєкті «Имхочарт». У тому ж році пісня Medusa'scream — «Дальше, чем можно» потрапила до всеросійської ротації радіостанцій «Максимум» і «Маяк».

Гурт також виступав на одній сцені з відомими радянськими виконавцями, такими як: Психея, Amatory, Jane Air, Neversmile, Stigmata, Фантастика, Слот, Олександр Ф. Скляр і Олександр Іванов.

Склад гурту[ред. | ред. код]

Давид Тегерашвілі — вокал, перкуссія, хорус Євген «Женя» Коїч — гітара, бек-вокал Михайло Оншин — бас, бек-вокал

Колишні учасники[ред. | ред. код]

Євгеній Боришкін — Вокал (2005–2010)

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

  • [demo]нстрация (Demo, self-released, 2005)
  • Medusa'scream (EP, Kap-Kan Records, 2007)
  • Калипсо (EP, Kap-Kan Records, 2010)

Сингли[ред. | ред. код]

Рік Назва Продюсер
2006 «Ты слышишь?» Ты слышишь? [Single]
2007 «Хотел Остаться» Medusa'Scream [EP]
2008 «Песок»
«Нули и Единицы [Zeroes & Ones]» Zeroes & Ones [Single]
2010 «Оле-оле [Россия 2018]» Оле-оле [Single]
2011 «Нет смерти. Нет Боли.» Калипсо [EP]
«Никто. Никогда.»
«Колёса и марки» Колёса и марки [Single]

Відеокліпи[ред. | ред. код]

Рік Назва
2007 «Хотел Остаться»
2008 «Песок»
«Нули и Единицы»
2010 «Оле-оле»
2011 «Нет смерти. Нет Боли.»
«Никто. Никогда.»
«Колёса и марки»

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 30 серпня 2012. Процитовано 31 жовтня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)