Microtus lydius

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Microtus lydius
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Хом'якові (Cricetidae)
Підродина: Щурові (Arvicolinae)
Рід: Полівка (Microtus)
Підрід: Microtus
Вид:
M. lydius
Біноміальна назва
Microtus lydius
Blackler, 1916

Microtus lydiusвид мишоподібних ссавців з родини хом'якових. Ендемік Туреччини.

Підвиди[ред. | ред. код]

Розрізнено два підвиди:

M. lydius[ред. | ред. код]

Поширений у прибережних частинах західної Туреччини навколо Ізміра та Айдина. Він живе на пасовищах і полях у цій провінції, а іноді займає оливкові плантації[1].

Шерсть на спині жовтувато-коричнева. Хвіст не помітно двоколірний, верхня і нижня сторони схожі на забарвлення спини. 2n=54. Середні виміри: загальна довжина 132.4 мм, хвіст 25.7 мм, задні ступні 19.9 мм, вуха 12.1 мм, вага 27.8 грама[1].

M. l. ankaraensi[ред. | ред. код]

Цей підвид поширений по всій Центральній Анатолії. Мешкає на незайманих пасовищах і в степах Центральної Анатолії. Іноді він займає зернові поля, а нори зазвичай розташовані на краях полів, де сільськогосподарська діяльність, що спричиняє обмеження середовища проживання, дуже інтенсивна[1].

Колір спини, як правило, такий же, як у номінативного підвиду, але його темніша серединна лінія більш виражена. Забарвлення спини стає теплішим у напрямку до спини. Нижня частина передніх лап покрита жовтуватим волоссям, але на нижній частині задніх лап воно коротке і білувате. 2n=54. Середні виміри: загальна довжина 143.7 мм, хвіст 28.9 мм, задні ступні 21.5 мм, вуха 13.4 мм, вага 41.6 грама[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Yi̇ği̇t, N.; Çolak, E. On the distribution and taxonomic status of Microtus guentheri (Danford and Alston, 1880) and Microtus lydius Blackler, 1916 (Mammalia: Rodentia) in Turkey // Turkish Journal of Zoology. — 2002. — Вип. 26. — № 2. — С. 197–204. (англ.)