Myomyscus yemeni

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Myomyscus yemeni
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Myomyscus
Вид:
M. yemeni
Біноміальна назва
Myomyscus yemeni
(Sanborn & Hoogstraal, 1953)

Myomyscus yemeni, syn. Ochromyscus yemeniвид гризунів родини мишевих (Muridae). Зустрічається в Саудівській Аравії та Ємені[1].

Оселище й екологія[ред. | ред. код]

Вважається, що він мешкає в чагарниках Єменських гір. Невідомо, чи може він адаптуватися до антропогенних середовищ існування[1]. Їжею служить листя і молоді пагони рослин; додатково насіння, комахи, павукоподібні, маленькі ящірки та миші Acomys[2]. Репродуктивний період триває з жовтня по липень, більшість потомства народжується в сезон дощів[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Є мало інформації, але вважається, що малоймовірно, що цьому виду загрожує значна загроза, оскільки він зустрічається в регіоні обмеженого впливу людини. Невідомо, чи зустрічається цей вид в будь-якій охоронюваній зоні[1].

Опис[ред. | ред. код]

Дорослі екземпляри мають довжину голови-тулуба від 78 до 120 мм і довжину хвоста від 151 до 180 мм. Довжина задніх лап становить від 23 до 28 мм, а довжина вух — від 20 до 26 мм. Для виду характерна вузька форма тіла. Волосяний покрив зверху світло-коричневий, найтемніше на середині спини. З боків шерсть глиняного кольору. Білий низ відокремлений чіткою межею. Білі ділянки йдуть від морди до верхньої губи. Вуха сірі, а кінцівки білі, за винятком зовнішнього боку глиняного кольору. Довгий хвіст має світло-сіро-коричневий верх і світло-коричневий низ[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Cassola, F. (2019). Myomyscus yemeni. The IUCN Red List of Threatened Species. Процитовано 26.02.2024. (англ.)
  2. а б в Don E. Wilson, Thomas E. Lacher Jr., Russell A. Mittermeier (ред.): Handbook of the Mammals of the World. Volume 7 - Rodents II. Lynx Edicions, 2017, ISBN 978-84-16728-04-6, P. 812