Nyctimene wrightae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nyctimene wrightae
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Лиликоподібні (Chiroptera)
Підряд: Крилановиді (Pteropodimorpha)
Родина: Криланові (Pteropodidae)
Підродина: Pteropodinae
Рід: Nyctimene
Вид: N. wrightae
Irwin, 2017
Nyctimene wrightae
Посилання
Віківиди: Nyctimene wrightae
ITIS: 1145684
МСОП: 218361332

Nyctimene wrightae — вид рукокрилих з родини криланових. Вид названо на честь доктора Дебри Райт (англ. Debra Wright), директора Фонду охорони дикої природи[1].

Опис[ред. | ред. код]

Відрізняється від усіх інших видів Nyctimeninae тим, що має найкоротшу середню довжину писочка відносно довжини черепа. Волосяний покрив мінливий, але типово коричневий на спині, сіро-коричневий навколо обличчя, і блідий черевний. Крила мають змінну білу (іноді жовту) й коричневу плямистість, характерні для підродини. Великі білі або жовті плями частіше трапляються на великих п'ястках крил. Особи сильно відрізняються за ступенем плямистості. Вид не демонструє послідовної закономірності статевого диморфізму в розмірах. Статевий диморфізм у кольорі більш виражений у репродуктивний сезон. Волосся центральної грудної клітки у самців біліше і яскравіше, ніж у самиць. Самці мають більш яскравий колір хутра, особливо на черевних боках, де є яскраві жовтувато-оранжеві плями, які розвиваються під час шлюбного сезону. Самиці загалом палевого коричневого кольору і, як правило, тьмяніші. Іноді трапляються й жовті морфи. Ці морфи мають жовте спинне та черевне хутро з бурими плямами на крилах та білими плямами на передпліччі та крилах[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Поширений від низинного до гірського лісу Нової Гвінеї[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Irwin N. (2017). A new tube-nosed fruit bat from New Guinea, Nyctimene wrightae sp. nov., a re-diagnosis of N. certans and N. cyclotis (Pteropodidae: Chiroptera), and a review of their conservation status. Records of the Australian Museum. 69 (2): 73—100. doi:10.3853/j.2201-4349.69.2017.1654.