Peromyscus pectoralis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Peromyscus pectoralis
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Хом'якові (Cricetidae)
Підродина: Neotominae
Рід: Peromyscus
Вид:
P. pectoralis
Біноміальна назва
Peromyscus pectoralis
Osgood, 1904

Peromyscus pectoralis — вид гризунів родини Cricetidae. Він зустрічається в Мексиці та в Нью-Мексико, Оклахомі та Техасі в Сполучених Штатах. Живе в горбистих районах, горах і плато на висоті від 100 до 2500 метрів над рівнем моря. Мешкає в дубових і соснових лісах, сухих чагарниках, луках і відвідує теплі вологі ліси. Підґрунтя переважно скелясте[1].

Морфологічна характеристика

[ред. | ред. код]

Вид досягає довжини голови та тіла від 94 до 99 мм, довжини хвоста від 81 до 127 мм і ваги від 15 до 19 г. Довжина задніх лап становить від 19 до 23 мм, а довжина вух — від 22 до 26 мм. На верхній поверхні тіла — світло-вохристе хутро, місцями вкрите більш темними волосками, що створює строкатість. Низ — кремового кольору, у деяких особин на грудях є невелика світло-коричнева пляма. Як і в інших представників роду, лапи білі. Низ хвоста зазвичай трохи світліший і вкритий невеликою кількістю волосків[2].

Спосіб життя

[ред. | ред. код]

Нічні екземпляри їдять насіння рослин, горіхи, ягоди ялівцю, плоди опунції та каркасу, іноді комах. Пологи, ймовірно, можуть відбуватися в будь-який час року. Виводок містить від 2 до 7 новонароджених після приблизно 23 днів вагітності[1].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в Linzey, A.V.; Timm, R.; Álvarez-Castañeda, S.T.; Castro-Arellano, I.; Lacher, T. (2008). Peromyscus pectoralis. IUCN Red List of Threatened Species. 2008. Процитовано 05.02.2010.
  2. Peromyscus pectoralis. In: Don E. Wilson und Russell A. Mittermeier (ред.): Handbook of the Mammals of the World. Том 7. Lynx Edicions, Barcelona 2017, P. 393