Serval Project

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Проект Serval (часто згадується як Serval Project) — це проект, який фінансується Фондом Шаттлворта, а також різними іншими організаціями та приймає індивідуальні пожертви. Його штаб-квартира розташована в університеті Фліндерс в Аделаїді, Австралія. Проект спрямований на розробку технології, яка може бути використана для створення прямих з’єднань між стільниковими телефонами через їхні інтерфейси Wi-Fi без необхідності використовувати оператора мобільного зв’язку. [1] [2] [3] Технологія дозволяє здійснювати голосові дзвінки в реальному часі, коли мережа може знайти маршрут між учасниками. Текстові повідомлення та інші дані можна передавати за допомогою системи зберігання та пересилання під назвою Rhizome [4], що дозволяє спілкуватися на необмежених відстанях та без стабільного мережевого з’єднання між усіма учасниками.

Проект Serval включає програму для спільного картографування [5], призначену для підтримки заходів із надання допомоги та відновлення після катастрофи. Розробляється «розширювач мережі» [6], який встановлює мережу короткого радіусу дії через Wi-Fi та об’єднує її з іншими більш віддаленими мережами шляхом підключення до інших розширювачів через пакетне радіо, що працює в ISM 915 Діапазон МГц .

Serval Mesh[ред. | ред. код]

The Serval Mesh
Serval Mesh Logo
Тип mesh networking
Розробник Serval Project
Стабільний випуск 0.93
(15 травня 2016; 7 років тому (2016-05-15))[7]
Операційна система Android 2.2 or later
Розмір 1.8 MB
Ліцензія free software
Вебсайт servalproject.org

Serval Mesh – це програма для Android і флагманський продукт Serval Project. Наразі він поширюється через різні платформи розповсюдження додатків і репозиторії, а також його можна завантажити безпосередньо з веб-сайту проекту. Програму також можна передавати безпосередньо з одного пристрою на інші, що знаходяться поблизу через Wi-Fi або Bluetooth .

Додаток Serval Mesh складається з двох компонентів: інтерфейсу користувача під назвою Batphone та основного мережевого компонента, шифрування та обміну файлами під назвою Serval DNA. Вихідний код Batphone є загальнодоступним згідно з умовами ліцензії GPLv3, тоді як вихідний код Serval DNA ліцензується згідно з умовами ліцензії GPLv2 .

Дивись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Tom Simonite July 11, 2013. A Crowdfunding Campaign to Set Smartphones Free From Cellular Networks | MIT Technology Review. Technologyreview.com. Процитовано 12 липня 2013.
  2. Simonite, Tom. Build Your Own Internet with Mobile Mesh Networking | MIT Technology Review. Technologyreview.com. Процитовано 12 липня 2013.
  3. Serval project: telefonate gratuity sense SIM - JUGO. Jugo.it. 4 липня 2013. Процитовано 12 липня 2013.
  4. Serval Technology Stack (Part 2) - Rhizome. Dr. Paul Gardner-Stephen. 24 січня 2013. Процитовано 28 липня 2014.
  5. Serval Maps. Архів оригіналу за 8 серпня 2014. Процитовано 28 липня 2014.
  6. Serval Mesh Extender. Архів оригіналу за 8 серпня 2014. Процитовано 28 липня 2014.
  7. Serval Project (26 жовтня 2014). The Serval Mesh. Google Play. Процитовано 14 лютого 2016.
  8. NewNode.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]