Socket.IO

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Socket.IO
Тип Подійно-орієнтоване networking[en]
Автор Guillermo Rauch
Розробник Automattic
Стабільний випуск 1.7.3 (17 лютого 2017; 7 років тому (2017-02-17)[1])
Операційна система крос-платформовий
Мова програмування JavaScript
Стан розробки активний
Ліцензія MIT License[2]
Репозиторій github.com/socketio/socket.io
Вебсайт socket.io

Socket.IO — JavaScript-бібліотека для вебзастосунків і обміну даними в реальному часі. Складається з двох частин: клієнтської, яка запускається в браузері і серверної для node.js. Обидва компоненти мають схожий прикладний програмний інтерфейс. Подібно node.js, Socket.IO подієво-орієнтована.

Socket.IO головним чином використовує протокол WebSocket, але якщо потрібно, використовує інші методи, наприклад Adobe Flash сокети, JSONP запити або AJAX запити[3], надаючи той же самий інтерфейс. Крім того, що Socket.IO може бути використана, як оболонка для WebSocket, вона містить багато інших функцій, включаючи вішання на кілька сокетів, зберігання даних, пов'язаних з кожним клієнтом, і асинхронний ввід/вивід

Може бути встановлена через npm (node packaged manager)[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Release 1.7.3 · socketio/socket.io. GitHub.
  2. socket.io/LICENSE at master · socketio/socket.io · GitHub. GitHub. Архів оригіналу за 17 лютого 2019. Процитовано 3 серпня 2017.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 червня 2016. Процитовано 3 серпня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. socket.io. Архів оригіналу за 6 жовтня 2014. Процитовано 3 серпня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]