Ternsund

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історія
Назва: Ternsund
Власник: Terntank Rederi
Маршрут: обслуговування НПЗ в Гетеборг
Будівник:
Спуск на воду: грудень 2015
Охрещений: березень 2016
Отриманий: червень 2016
Статус: активне
Основні характеристики
Тип: танкер (хімовоз–продуктовоз)
Тоннаж:
Довжина: 147
Ширина: 22
Осадка: 9
Потужність: 5,9 МВт
Двигуни: Wärtsilä 50DF, двопаливний: ЗПГ / нафтопродукти
Швидкість: 14,5

Ternsund — хімічний танкер (хімовоз-продуктовоз), збудований на замовлення данської компанії Terntank Rederi.

Перший у світі морський хімовоз, проект якого одразу передбачав встановлення енергетичної установки, розрахованої на використання зрідженого природного газу. Можливо відзначити, що ще до завершення Ternsund з'явились хімічні танкери з двигунами, здатними споживати ЗПГ, проте Bit Viking став конверсією вже існуючого судна, а перший хімовоз-новобудова Argonon відноситься до річкових суден.   

Ternsund споруджений у 2016-му на верфі компанії Avic Dingheng Shipbuilding у Китаї. Відноситься до хімічних танкерів Тип 2, має 16 вантажних танків та 9 можливих видів вантажу. Енергетична установка складається із двох двигунів Wärtsilä RT-flex50-D, які можуть використовувати як традиційні нафтопродукти, так і ЗПГ. Використання останнього дозволяє значно скоротити викиди шкідливих речовин (сполуки сірки, а також оксиди азоту та діоксид вуглецю).[1][2]

В серпні 2016-го судно стало першим, яке пройшло бункерування зрідженим природним газом у порту Роттердама. Сюди воно прибуло на шляху з Китаю[3] з метою подальшої роботи на North European Oil Trade (NEOT), яка зафрахтувала танкер для обслуговування нафтопереробного заводу в Гетеборзі.

Ternsund став першим із замовлення на чотири однотипних судна, розміщеного у Avic Dingheng Shipbuilding (поставка останнього здійснена в березні 2017 року).[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. M/T Ternsund Chemical Tanker. Ship Technology. Архів оригіналу за 28 серпня 2017. Процитовано 28 серпня 2017.
  2. Bureau Veritas classes first newbuilding LNG-fuel oil/chemical tanker built by Avic for Terntank Rederi AS. www.bureauveritas.com. Архів оригіналу за 28 серпня 2017. Процитовано 28 серпня 2017.
  3. Rotterdam Welcomes First Ship to Bunker LNG. The Maritime Executive. Архів оригіналу за 28 серпня 2017. Процитовано 28 серпня 2017.
  4. Gallery: Terntank Adds Fourth Dual-Fuel Chemical Tanker. World Maritime News (амер.). Архів оригіналу за 28 серпня 2017. Процитовано 28 серпня 2017.