Tom and Chérie

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tom and Chérie
англ. Tom and Chérie
Файл:Tom and cherie.jpg
Жанр семейная комедия
Режисер Уильям Ханна
Джозеф Барбера
Продюсер Фред Куимби
Сценарист Уильям Ханна
Джозеф Барбера
На основі Три мушкетери
Композитор Скотт Брэдли
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 6,75 хв.
Мова англійська і французька
Країна  США
IMDb ID 0048733

"Tom and Chérie" ( рос. Том и Шери; Том и возлюбленная мушкетера; Том и зазноба Джерри)— американський мультфільм 1955 року, 94-а зі 114 « класичних короткометражок » про пригоди Тома і Джеррі . Мишеня Таффі озвучила дев'ятирічна Франсуа Брун-Коттан ( французькою мовою ). Мультфільм був знятий у форматі CinemaScope (вчетверте за історію «Тома та Джеррі»).

Сюжет[ред. | ред. код]

Капітан королівських мушкетерів Джеррі закоханий у красуню Лілі. Він пише їй любовний лист і доручає передати його адресату своєму учневі, юному мушкетеру Таффі, який тренує свою відвагу та дисциплінованість, згідно з «Кодексом мушкетера».

Щойно вийшовши з на вулицю, Таффі зазнає нападу гвардійця кардинала Тома і тікає додому, не в змозі його перемогти, але Джеррі продовжує виховувати у своєму підопічному хоробрість, щоразу посилаючи його з геть. У результаті Джеррі просто потужним стусаном відправляє його до самого будинку Лілі. Лист вручений, і тепер Таффі повертається з відповіддю, але на шляху його знову чатує на Том. Мишеня вступає з ним у бій і насилу добирається до будинку. Там Джеррі, прочитавши відповідь, пише нове послання і знову відправляє Таффі Лілі. Знову пройшовши через битву з Томом, мишеня виконує і це доручення, але повертається сильно побите і зовсім без сил. Джеррі, який нічого не помічає у своїй закоханості, пише ще одну відповідь і втретє відправляє свого підопічного за тією ж адресою. Насилу виконано і це завдання капітана. На цей раз Лілі пише, що в неї з Джеррі все скінчено. Лють мишеня триває недовго, і він пише любовний лист іншій дамі, віднести яке доведеться знову Таффі. Том, як завжди, чекає на нього зі шпагою в руках, але втомлене і роздратоване мишеня просто проходить повз свою справу, передражнюючи кота: «Захищайся, захищайся... Тьху на тебе!»

Див. також[ред. | ред. код]

  • « The Two Mouseketeers »
  • « Touché, Pussy Cat! »
  • « Royal Cat Nap »

Посилання[ред. | ред. код]

  • Tom and Chérie Архівна копія від 9 вересня 2012 на сайті tv.com