Wahlenbergia roxburghii

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Wahlenbergia roxburghii
Зображення
Коротка назва W. roxburghii
Наукова назва таксона Wahlenbergia roxburghii A.DC., 1830
Таксономічний ранг вид
Батьківський таксон Wahlenbergiad
Базіонім R. paniculatad
CMNS: Wahlenbergia roxburghii у Вікісховищі

Wahlenbergia roxburghii, дзвіночок Роксбурга або карликове капустяне дерево, є вимерлим представником групи з чотирьох видів Wahlenbergia, колись відомих на острові Святої Єлени в південній частині Атлантичного океану.[1] Востаннє його бачив натураліст Джон Чарльз Мелліс у 1872 році. Вільям Роксбург записав його в густих лісах на південній стороні піку Діани. Кандоль виявляє її на теренах, що оточують пік Діани та гору Галлея у густому лісі. За словами Берчелла, її можна знайти на хребті Сенді-Бей поруч з Тейлором. Цвітіння ймовірно з серпня по березень.

Ймовірно, збільшення посадки Phormium tenax на хребті призвело до остаточного зникнення Wahlenbergia roxburghii . Це приклад одного з ранніх вимирань рослин острова Святої Єлени в результаті людської діяльності, з історією, подібною до історії Acalypha rubrinervis.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Wahlenbergia roxburghii A.DC. | Plants of the World Online | Kew Science. Plants of the World Online (англ.). Процитовано 20 квітня 2023.
  2. Wahlenbergia roxburghii - Alchetron, the free social encyclopedia. Alchetron.com (амер.). 18 серпня 2017. Процитовано 20 квітня 2023.