Why He Told

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Why He Told»
Пісня King Von
з альбому Welcome to O'Block
Випущено 24 липня 2020
Тип Сингл
Жанр Ґанґста-реп, дрил
Тривалість 3:08
Лейбл Only the Family, Empire
Автор слів Дейвон Беннетт, Даррел Джексон
Продюсер

Chopsquad DJ

Хронологія King Von
Попередній
←
«Grandson for President»
(2020)
«All These Niggas»
(2020)
Наступний
→

Музичне відео
«Why He Told» на YouTube

«Why He Told» — сингл американського репера King Von з його дебютного студійного альбому Welcome to O'Block, виданий 24 липня 2020 р. на лейблах Only the Family та Empire Distribution.

Передісторія[ред. | ред. код]

29 травня 2014 року Дейвон Беннетт був на денній вечірці з нагоди дня народження сина Ламенди Джонс в Інґлвуді, Чикаго. Помітивши двох членів ворожої банди біля будинку, Вон покинув місце. Попередивши одного відвідувача по телефону про своє повернення та закликавши завести дітей до будинку, він прийшов зі своїм другом, також членом Black Disciple, Майклом Вейдом.

Беннетту пред'явили звинувачення за одним пунктом у вбивстві першого ступеня Малкольма Стакі та двома пунктами в замаху на вбивство.[1] Майкл Вейд спершу погодився здати Вона, утім потім відмовився давати покази. У 2017 році Беннетта визнали невинним. Вейда визнано винним у побитті із застосуванням вогнепальної зброї за обтяжливих обставин і засуджено до 28 років ув'язнення.[2]

Відеокліп[ред. | ред. код]

Прем'єра: 24 липня 2020 року. Режисер:Joán.[3] Відео перегукується з текстом пісні, починається з поліціянтки, яка вмикає диктофон, і перемотує повз видіння Вонового друга-інформатора, що уявляє, як той переслідує його й прокидається в холодному поту від почуття провини за стукацтво.[4] Станом на серпень 2023 року кліп мав 49 млн переглядів на YouTube.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Second Man Charged With May Shooting That Killed Man, Wounded Two Others. CBS News. 24 липня 2014. Архів оригіналу за 7 листопада 2019. Процитовано 18 жовтня 2019.
  2. A Pistol Bought in Mississippi Was Used to Kill a Teen in Chicago
  3. https://audibletreats.com/king-von_pr21/
  4. King Von Condemns Snitching In His Hair-Raising 'Why He Told' Video. Uproxx (англ.). 24 липня 2020. Процитовано 22 листопада 2020.