Yotsuba&!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Yotsuba&!
Обкладинка книги. Вгорі жовтий напис: «Від творця „Адзуманґи Дайо“». Широкоока усміхнена дівчина тримає в руках букет вирваних з коренем соняшників, а поруч з нею текст у формі знаку оклику: «Yotsuba&!» 1. Внизу невелика коричнева рамка з написом «Кійохіко Адзума».
Обкладинка книги. Вгорі жовтий напис: «Від творця „Адзуманґи Дайо“». Широкоока усміхнена дівчина тримає в руках букет вирваних з коренем соняшників, а поруч з нею текст у формі знаку оклику: «Yotsuba&!» 1. Внизу невелика коричнева рамка з написом «Кійохіко Адзума».
Обкладинка першого тому танкобон манґи, на якій зображена Койвай Йоцуба
よつばと!
Yotsuba to!
Жанр
Аудиторіяшьонен
Манґа
АвторКійохіко Адзума
ВидавецьASCII Media Works
Інші видавціСША Канада Yen Press
Малайя Kadokawa Gempak Starz[1]
Аудиторіяшьонен
ЖурналDengeki Daioh
США Канада Yen Plus
Період випуску21 січня 2003 — дотепер
Кількість томів15 (Список томів)
Пов'язані медіа
  • Nyanbo! (аніме-спіноф 2016 року)

Yotsuba&! (яп. よつばと!, Йоцуба то!) — манґа, написана та ілюстрована Кійохіко Адзумою, автором Адзуманґи Дайо. Виходить з січня 2003 року в щомісячних випусках журналу Dengeki Daioh видавництва ASCII Media Works, в минулому MediaWorks. Відтоді з розділів манги було зібрано та видано 15 томів танкобон. У манзі розповідається про пригоди дівчинки, на ім'я Йоцуба, що дізнається про світ навколо себе, під наглядом вітчима, сусідів та друзів. Кілька персонажів з Yotsuba&! раніше були зображені у ваншоті Адзуми, «Try! Try! Try!». Назва манґи, «Йоцуба то», означає «Йоцуба та…». Більшість розділів манґи якраз і мають назву «Йоцуба та (щось)».

Ліцензію на випуск манґи англійською мовою отримала компанія ADV Manga, що випустила усього п'ять томів з 2005 по 2007 рік[2]. Вихід шостого тому планувався на лютий 2008 року, втім він був відкладений на невизначений термін[3][4]. На конвенції New York Comic Con у 2009 році, Yen Press оголосили, що отримали ліцензію на випуск манґи в Північній Америці[5]. Вони перевипустили перші п'ять томів з новим перекладом, а також шостий том у вересні 2009 року, та продовжили випускати наступні томи[6].

Манґа часто отримувала схвальні відгуки критиків і глядачів завдяки художньому таланту Адзуми, його письменницькій майстерності, а також створенню та розвитку головного персонажа, за що манґа отримала численні нагороди та номінації.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Books Kinokuniya: Yotsuba&! 02. Kinokuniya Malaysia. Процитовано 14 April 2022.
  2. Yotsuba&! (Archive). Wayback machine/ADV Films. Архів оригіналу за 13 October 2007. Процитовано 10 February 2009.
  3. Alverson, Brigid (23 June 2008). ADV Manga Is Still in the Picture. Publishers Weekly. Архів оригіналу за 2 August 2008. Процитовано 5 December 2008. 'When will Yotsuba&! come out?' We don't know, and we're not going to lie about it.
  4. Scott Green (28 May 2008). AICN Anime-Yotsuba Questions Answered, An Early Look at Gantz, Koike's Color of Rage and More!. Ain't It Cool News. Процитовано 1 June 2008.
  5. Koulikov, Mikhail (7 February 2009). New York Comic Con Yen Press. Anime News Network. Процитовано 11 February 2009.
  6. Yen Press » YOTSUBA&! by Kiyohiko Azuma. Yen Press. Архів оригіналу за 8 April 2012. Процитовано 5 March 2009.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційні сайти
Інші