Zanan-e Emruz

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Zanan-e Emruz
англ. Zanan-e Emruz
Країна видання  Іран
Мова перська
Засновано 2014

«Zanan-e Emruz» (укр. Жінки сьогодні) — іранський щомісячний журнал, що належить Шахлі Шеркат[1], який почав виходити у червні 2014 року[2]. Після 11 томів видання було призупинено у квітні 2015 року і відновлено у жовтні 2015 року. Журнал є продовженням раніше забороненого щомісячного журналу про жінок під назвою «Zanan»[2][3].

Зміст[ред. | ред. код]

Цей незалежний журнал висвітлює проблеми жінок з метою покращення їхніх культурних, соціальних, наукових, мистецьких та політичних прав, а також розширення можливостей жінок.

Суперечки[ред. | ред. код]

Випуск «Zanan-e Emruz» був призупинений за звинуваченням у тому, що журнал не захищав права жінок і наполягав на розв'язанні застарілих питань, таких як присутність жінок на стадіонах. Шахла Шеркат захистила свою статтю, заявивши, що призупинення було без жодних попередніх застережень, а її журнал розглядав питання з дуже об'єктивної точки зору, оскільки він є єдиним виключно феміністичним журналом в Ірані. Крім того, питання присутності жінок на стадіонах, а також білих шлюбів (за що журнал був звинувачений) розглядалися в багатьох інших місцевих організаціях, засобах масової інформації та журналах.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Women's magazine rekindles Iran freedom hopes. BBC. 22 серпня 2014. Процитовано 15 листопада 2016.
  2. а б Iran women's magazine forced to close. Al Monitor. 18 травня 2015. Процитовано 15 листопада 2016.
  3. Iranian Women's Monthly Under Pressure From Hard-Liners. RadioFreeEurope/RadioLiberty (англ.). Процитовано 26 квітня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]