Аршин мал алан (фільм, 1965)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аршин мал алан
азерб. Arşın mal alan
Жанр мюзикл
комедія
Режисер Тофік Тагі-заде
Сценарист Tofig Taghizaded і Mukhtar Dadashevd
На основі Аршин мал алан
У головних
ролях
Лейла Шихлінська, Agadadash Gurbanovd, Мелікова Наджиба Гашим-кизи, Ягіазаров Гаджі Мурат, Khuraman Gadzhiyevad, Tələt Rəhmanovd, Səfurə İbrahimovad і Hasan Mammadovd
Оператор Ілля Міньковецький
Композитор Фікрет Аміров
Художник Ельбей Рзакулієв
Кінокомпанія «Азербайджанфільм»
Тривалість 85 хв.
Мова російська і азербайджанська
Країна СРСР СРСР
Рік 1965
IMDb ID 1573789

«Аршин мал алан» — радянський азербайджанський музичний фільм, знятий в 1965 році, комедія за мотивами однойменної оперети Узеїра Гаджибекова. Це кольорова і технічно вдосконалена версія фільму, вперше знятого в 1915 році, потім знятого в 1945 році зі знаменитим співаком Рашидом Бейбутовим в головній ролі, версія якого мала успіх не тільки в Азербайджані, але й у всьому світі. Вийшла в прокат двома мовами — азербайджанською та російською.

Сюжет[ред. | ред. код]

На Сході наречений не міг побачити обличчя нареченої до весілля, і тому герой фільму — Аскер, багатий молодий купець, за порадою свого друга Сулеймана переодягається в вуличного торговця тканинами, «аршинмалчі». Ці торговці, продаючи товар, заходили в будинки, де жінки і дівчата, вибираючи і розглядаючи у них тканини, не закривали своїх осіб. Тепер Аскер міг зайти в будь-який двір і вибрати собі наречену. У фільмі багато комедійних сцен, пісень, гумору, а головне — все закінчується добре для героїв!

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]