Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Фотоплівка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
1—31 жовтня
Колаж із фото пам'яток, Володимир Ольхом'як, CC BY-SA 3.0
Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English Детальніше

Спецномінація «Фотоплівка»

Спецномінація «Фотоплівка» фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки» включатиме скани світлин, зроблених на фотоплівці — мова може йти й про скани самої фотоплівки і скани з віддрукованих знімків із неї. Звичайно ці світлини мають містити зображення об'єктів нерухомої культурної спадщини України, які теж важливі для ілюстрування статей у Вікіпедії. Ці роботи теж мають бути власного авторства і завантаженими протягом конкурсного періоду, містити ідентифікатор об’єкту (ID) тощо. Фото мають висвітлювати об’єкт (чи об’єкти) культурної спадщини, чітко представляти та характеризувати його (їх). Ця спецномінація покликана мотивувати оцифровувати й ділитися своїми фотоархівами: частина об'єктів уже виглядає дуже відмінно, а частина — більше не існує… Враховуючи сучасну ситуацію із російським вторгненням і можливість потенційної втрати таких архівів, Організаційний комітет сподівається, що на це може бути запит.

Як взяти участь

[ред. код]

Створіть чи увійдіть у свій акаунт у Вікіпедії, натисніть «Запам'ятати мене».

Знайдіть відзняту (або потрібну) пам'ятку у конкурсних списках відповідного села, міста, громади чи області.

Натисніть [Завантажити фото] чи «Завантажити ще» у колонці справа. Фотографії можна вантажити безпосередньо зі списків пам'яток. Дотримуйтеся інструкцій завантажувача. Оновіть сторінку, якщо не бачите його. Конкурс триває з 1 по 31 жовтня включно.

Під час завантаження не забудьте вказати, що фото на спецномінацію «Фотоплівка». Якщо забули вказати, напишіть про це Організаційному комітету, вказавши назву свого облікового запису у Вікіпедії.

Також в описі файлу додайте інформацію про модель фотокамери, плівки, об'єктива, дату (хоча б рік чи десятиріччя) тощо.

Для зручності також є інфографіка з кроками:



Оскільки ці файли будуть сканами, дата не буде підтягуватися автоматично. Дату можна вказати вручну у відповідному полі Завантажувача: або через опцію «календар», вибравши потрібну точну дату, або через «олівець» — тоді можна вписати роки чи десятиліття, наприклад, 80-ті роки:

Нагородження

[ред. код]

Переможцями стануть:

  • автори десяти найкращих фото за оцінками спеціального журі;
  • три автори найкращих серій фото за оцінками спеціального журі;
  • найактивніші учасники.


Журі

[ред. код]

Журі спеціальної номінації перебуває на стадії формування.

Результати попередніх років

[ред. код]



Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English Детальніше