Джек-стрибунець (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джек-стрибунець
англ. Jumpin' Jack Flash
Жанр комедія
Режисер Пенні Маршалл
Продюсер Лоуренс Ґордон
Джоел Сільвер
Сценарист Девід Францоні
Чарлз Шаєр
Ненсі Меєрс
Кріс Томпсон
У головних
ролях
Вупі Голдберг
Стівен Коллінз
Джон Вуд
Оператор Меттью Леонетті
Композитор Томас Ньюман
Музика Томас Ньюман
Монтаж Марк Голдблатт
Кінокомпанія Lawrence Gordon Productions
Silver Pictures
Дистриб'ютор 20th Century Fox, Netflix і Vudu
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1986
Кошторис 18 млн $
Касові збори 29 844 101 $
IMDb ID 0091306
Рейтинг IMDb: 5.9/10 stars

«Джек-стрибунець» (англ. Jumpin' Jack Flash) — американська шпигунська комедія 1986 року режисера Пенні Маршалл з Вупі Голдберг у головній ролі.

Короткий сюжет[ред. | ред. код]

Террі Дулітл (Вупі Голдберг), оператор комп'ютерного залу в банку у Мангеттені, отримує на свій комп'ютер повідомлення від невідомого, який називає себе «Джек-стрибунець», повідомляє, що він агент розвідки, і залишає Террі загадку. Розгадавши загадку, Террі дізнається пароль «Джека-стрибунця» і отримує зашифроване повідомлення, яке треба передати у британське консульство у відділ Сі. Террі виконує прохання Джека, зустрівшись у консульстві з Джеремі Телботом (Джон Вуд), який запевняє Террі, що такого відділу не існує.

При наступній розмові з Джеком Террі переповідає слова Телбота. Джек, стурбований таким фактом, прохає Террі сходити на його квартиру у Нью-Йорку, щоб забрати сковороду з контактами агентів ЦРУ, які мають йому допомогти. В цей же час у відділі банку з'являється новий співробітник Марті Філіппс (Стівен Коллінз).

По закінченню робочого дня у комп'ютерному залі з'являється технік, який хоче налаштувати комп'ютер Террі, але коли вона дзвонить, щоб підтвердити його повноваження, він зникає і з'являється вже у таксі під будинком Джека, щоб захопити Террі, але їй вдається оглушити його сковородою і втекти.

Зі списку агентів на сковороді Террі вдається зв'язатися з Марком Ван Метером, при зустрічі з яким на них вчиняють напад, в результаті якого Марка Ван Метера вбивають.

Террі намагається допомогти Джеку, підключившись до комп'ютера консульства, але Телбот деактивує зв'язок. Террі зустрічається з колишньою дівчиною Джека Сарою (Сара Ботсфорд), яка від свого чоловіка, генерального консула, передає новий контакт для Джека, але це виявляється пасткою Телбота. В критичний момент допомогу Террі надає Марті Філіппс, який насправді є агентом ЦРУ зі списку на сковороді.

Джеку вдається врятуватися, і у фіналі фільму він з'являється у комп'ютерному залі, де працює Террі.

Ролі виконували[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Фільм отримав змішані відгуки: Rotten Tomatoes дав оцінку 27 % на основі 22 відгуків від критиків і 58 % від більш ніж 25 000 глядачів.[1]

Хоч фільм отримав низьку оцінку у критиків, в прокаті зібрав майже $ 30 млн.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jumpin' Jack Flash (англ.), архів оригіналу за 3 січня 2022, процитовано 3 січня 2022

Посилання[ред. | ред. код]