Еш Вільямс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Еш Вільямс

Ешлі Джей «Еш» Вільямс (англ. Ashley J. Williams) —вигаданий персонаж, головний герой кінотрилогії Сема Реймі Зловісні мерці, однойменного мюзиклу, а також серії коміксів і відеоігор. Є позитивним героєм, що захищає себе і решту світу від злісних кандарійскіх (англ. kandarian) демонів, що приходять у світ за допомогою давньої книги - Некрономікона, і одержимих ними істот, відомих як дедайти.

Персонаж створений Семом і Айваном Реймі, зіграний акторами Брюсом Кемпбеллом в серії фільмів і Раяном Вордом[en] в мюзиклі. У фільмах персонаж фігурує виключно як Еш (англ. Ash), прізвище Вільямс придумав Сем Реймі на зйомках заключній частині трилогії.

Біографія[ред. | ред. код]

Догеройскій період[ред. | ред. код]

До становлення на шлях борця з нечистю Еш жив у Детройт​​і, де працював простим клерком у відділі побутових товарів супермаркету мережі S-Mart. Мав інженерну освіту або принаймні навчався на інженера [1]. Мав сестру Шеріл і кохану дівчину Лінду.

Події фільму і комікс-адаптації «Зловісні мерці»[ред. | ред. код]

У віці 20 з гаком років (точний вік не подається), Еш вирушає на відпочинок в заміські ліси на кордоні штату Теннесі разом з Ліндою, Шеріл і своїми друзями Скотті і Шеллі. Компанія приїжджає в невеликий орендований будиночок, де знаходить легендарний Некрономикон (книгу мертвих), кандарійський кинджал і магнітофон з аудіозаписом професора Ноубі, що вивчав цю книгу. Завдяки вимовленому зі стрічки заклинанню, вночі в навколишніх лісах пробуджується демонічна сутність, яка починає вбивати приятелів Еша, після чого використовує їх тіла як фізичну оболонку. У підсумку Еш стає єдиним, хто вижив, і кидає Некрономикон у вогонь, зупинивши цим зло. Проте вранці на порозі будинку Еш знову піддається нападу демона.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У коміксі-адаптації Army of Darkness vol.1 Еш згадує, що його батько витратив 20 тисяч доларів, щоб син отримав відповідну освіту. У коміксі Freddy vs. Jason. vs. Ash Еш представляється наступним чином: «The name's Ash, Housewares Domestic Engineer, Detroit S-Mart.»