Зет і два нулі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зет и два нулі
A Zed & Two Noughts
Жанр комедія / драма
Режисер Пітер Грінуей
Продюсер Кеес Касандер
Пітер Сейнсбері
Сценарист Пітер Грінуей
У головних
ролях
Андреа Ферреоль
Брайан Дікон
Ерік Дікон
Френсіс Барбер
Оператор Sacha Viernyd
Композитор Майкл Лоуренс Наймен
Художник Ben Van Osd
Кінокомпанія British Film Institute
Allarts Enterprises
Artificial Eye
Film Four International
Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep
Дистриб'ютор Curzon Artificial Eyed
Тривалість 115 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Нідерланди Нідерланди
Рік 1985
IMDb ID 0090366
Попередній The Kiss and Other Movementsd
Наступний And Do They Do/Zoo Capricesd

«Зет и два нулі» («Зоопарк», англ. A Zed & Two Noughts, Z00) — драма Пітера Грінуея.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається у Великій Британії. "Каділак" з водієм і двома пасажирами потрапляють в автокатастрофу через зіткнення з птахом. В результаті помирають обоє пасажирів (сестри), водій залишається живою (їх мати), але їй ампутують ногу. Абсурдність аварії служить сюжетною канвою всієї картини.

Подальший розвиток сюжету побудовано на демонстрації внутрішніх переживань подружжя загиблих (братів). Працюючи біологами в зоопарку вони починають досліджувати процес смерті. Паралельно зі смертю біологічною братів цікавить і смерть духовна; любовний трикутник кінокартини включив в себе братів і мати їх покійних коханих.

До кінця фільму це дослідження перетікає в фантасмагорію і більше скидається на художню інсталяцію. У останніх кадрах фільму знято двох братів, які лежать на спинах, покриті виноградними равликами. Вони лежать в оточенні працюючих кіно-апаратів і освітлювального обладнання, під навісом з розірваного вітром целофану. Статичний кадр, потім коротке замикання електропроводки і полум'я обладнання, що загорілося заповнює мізансцену.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На початку фільму до уваги глядачів представляється титульний газетний лист, що містить замітку про смерть дружин братів Дьюс. Крім цього, на тій же сторінці присутні два повідомлення, що пояснюють сюжетні елементи з двох наступних фільмів Пітера Грінуея: «Живіт архітектора» (1987) - замітка «Architect Dies» («Архітектор вмирає»), і «Відлік потопельників» (1988) - замітка «A Hot Bath Heart Attack» («Серцевий напад в гарячій ванні»).[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]