Мелісса Джордж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мелісса Джордж
Народилася 6 серпня 1976(1976-08-06) (47 років)
Перт
Національність австралійка
Громадянство  Австралія
 США
Діяльність акторка
Alma mater Warwick Senior High Schoold
Роки діяльності 1993 і до тепер
Чоловік Клаудіо Дабед (2000-2011)
Жан-Давид Блан (2011 і до тепер)
Діти Solal Samuel Glenn Blancd
IMDb nm0313534

CMNS: Мелісса Джордж у Вікісховищі

Мелісса Сюзан Джордж (англ. Melissa Suzanne George) — австралійська акторка та модель.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 6 серпня 1976 року в австралійському місті Перт[3].

З ранніх років почала займатися модельним бізнесом, і у 1992 році була названа моделлю року Західної Австралії серед підлітків[4]. У шістнадцять років її помітила агент з підбору акторів Ліз Маллінар і запросила на роль в австралійському телесеріалі «Home and Away». Заради акторської кар'єри Джордж покинула Перт і переїхала до Сіднея. Після трьох років зйомок у серіалі вона вирішила залишити його заради інших ролей. Мелісса знялася оголеною для австралійської версії журналу «Playboy» незабаром після відходу з серіалу «Home and Away».

Записала відео курси для підтримки здоров'я і фігури «Mind, Body and Soul», створила свою лінію нижньої білизни під назвою «Ангел біля мого ліжка», а також періодично з'являлася в серіалі «Roar» до того, як переїхала в Лос-Анджелес, щоб спробувати вдачу в США.

Після переїзду вона зіграла невеликі ролі в декількох фільмах, серед них «Темне місто», «Англієць», «Малголленд Драйв» і «До біса кохання!». Також вона знялася в декількох пілотних випусках телесеріалів, які не пішли в ефір, серед них «Lost in Oz». Пізніше вона знялася в шостому сезоні популярного телесеріалу «Зачаровані».

Досягла значного прориву у 2003 році, коли вона отримала ролі в серіалі «Шпигунка» і «Друзі».

Свою першу велику роль вона отримала у хоррор-фільмі 2005 року «Жах Амітивілля». У тому ж році вона знялася у трилері «Ціна зради», в якому також зіграли Клайв Овен і Дженніфер Еністон.

2006 рік вийшов дуже плідним для Мелісси Джордж: вона знялася в драмі «Музика всередині», у трилері «WAZ: Камера тортур», де її партнером був Стеллан Скарсгард, і в кіноадаптації графічної новели «30 днів ночі» з Девідом Слейдом як режисером і з Джошом Гартнеттом у головній ролі. У цьому ж році вона знялася у трилері «Туристи».

У 2006 році було оголошено, що стане обличчям та представником косметичної компанії «Napoleon Perdis», а також австралійської ювелірної компанії «Linneys».

Повернулася на телебачення у 2008 році, знявшись в драматичному серіалі «Лікування».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Мелісса Джордж живе у Лос-Анджелесі разом зі своїм чоловіком, чилійським кінорежисером, Клаудіо Дабедом і його дочкою Мартіною (1995). Джордж і Дабед познайомилися на Балі у 1998 році і одружилися 22 вересня 2000 року. У 2008 році вона отримала американське громадянство. Зараз у неї подвійне громадянство: австралійське і американське.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]