Мері Вінчестер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мері Вінчестер

Мері Сандра Вінчестер (англ. Mary Winchester) (уроджена Кемпбелл) — вигаданий персонаж американського містичного серіалу Надприродне, створеного компанією Warner Brothers, дружина Джона Вінчестера, мати Сема і Діна Вінчестерів.

Мері Вінчестер
Mary Winchester
Поява«Пілотна серія» (1)
СтатусМертва
Інформація
Вид (раса)Людина
Статьжіноча
Дата народження5 грудня 1954
Дата смерті2019
Сім'яСемюель Кемпбелл (батько), Діана Кемпбелл (мати)
Чоловік Джон Вінчестер
ДітиДін Вінчестер (син)
Сем Вінчестер (син)
АвторЕрік Кріпке
Виконавець ролі Саманта Сміт

Біографія

[ред. | ред. код]

Мері Сандра Кемпбелл народилася 5 грудня 1954 року в родині Семюеля і Діани Кемпбелл. Її батько їздив по країні, і Мері разом з ним, поки вони не осіли в Лоуренсі, штат Канзас, В юності для захисту (і, одночасно, як прикрасу) вона носила браслет з різними символами, серед яких були унікурсальна гексаграма, розп'яття і пентаграма. 23 березня 1973 року Мері пішла в кіно на «Бійню № 5». Їй сподобався фільм, а на виході вона збила морського піхотинця. Дівчина зніяковіла, а молодий хлопець посміявся і сказав, що вона повинна йому чашку кави. Вони пішли в кафе Малруні, і там виявилося, що Джон Вінчестер знає напам'ять всі пісні Led Zeppelin. Попри те, що Мері була впевнена, що її батькові не сподобалася б її дружба з Джоном, вона продовжила спілкування з хлопцем. 2 травня 1973 року її батьки і коханий були вбиті Азазелем, і щоб повернути Джона вона уклала угоду, дозволивши Жовтоокому прийти в її будинок через десять років. Після смерті батьків Мері практично відійшла від полювання, але продовжувала відстежувати незавершені справи, щоб по можливості їх завершити. 19 серпня 1975 року вони з Джоном одружилися. У них народилося двоє дітей: Дін Вінчестер (24 січня 1979 роки) і Сем Вінчестер (2 травня 1983 року). Не доживши до 29 років трохи більше місяця, була убита Азазель в кімнаті молодшого сина. Залишилася жити в своєму будинку в Лоуренсі як примара. Відомо, що крім батьків у Мері було ще кілька родичів і друзів, які були вбиті демонами. Серед них були її дядько Роберт Кемпбелл і Ед Кемпбелл. Була відроджена Амарою в 2016 році.

Характеристика

[ред. | ред. код]

Зовнішність

[ред. | ред. код]

Зовні Мері більше схожа на матір Діану: вона середнього зросту, світловолоса, блакитноока і з атлетичною статурою.

Особистість

[ред. | ред. код]

Оскільки Мері народилася в сім'ї мисливців, ця професія передалася їй у спадок, незалежно від її вибору, і вплинула на її характер. Як і її батько Семюель, вона сильна, цілеспрямована, добре вміє битися, багато знає про надприродне, вміє працювати з людьми і швидко вчиться. Крім того, як з діда-прадіда борець з нечистю, вона має сильні інстинкти мисливця. Але, оскільки не вона вибирала свою долю, їй не подобалася полювання, і більше всього на світі вона хотіла жити нормальним життям. Дана їй риса передалася Сему. Подібно своєму чоловікові і синам, Мері готова пожертвувати своїм життям заради будь-якого зі своїх близьких. Після воскресіння Мері перебуває в депресивному стані, оскільки всі, кого вона знала раніше, мертві, знайомий їй світ сильно змінився, а її діти стали мисливцями. Вона вважає, що її рішення в 1973 році (угода з Азазель) підштовхнуло Джона, Діна і Сема на шлях боротьби з монстрами, не знаючи, що це не було її провиною і сталося б все одно. Після втечі з секретної в'язниці Сема і Діна, Мері погоджується співпрацювати з Британськими освіченими, хоча їх минулі дії (викрадення та катування Сема) не додавали їм довіри, в надії на те, що це буде на благо, не здогадуючись про їх справжні мотиви . В результаті Мері пройшла той же шлях, що і її діти раніше: співпраця з противниками заради благих цілей і гірке розчарування в результаті.

Цікаві факти

[ред. | ред. код]
  • Мері народилася в один рік зі своїм чоловіком Джоном.
  • Мері шоста з сім'ї Вінчестерів і Кемпбеллів, хто повернувся з мертвих.
  • Спочатку Джон і Мері недолюблювали один одного, але, так як їх союз був вигідний для Небес, вони закохалися, завдяки втручанню Купідона.
  • Інтерес Мері до Джона виріс, коли вона дізналася, що він вивчив всі пісні Led Zeppelin напам'ять.
  • Після воскресіння стиль одягу Мері став схожий зі стилем синів.

Посилання

[ред. | ред. код]

https://supernatural.fandom.com/ru/wiki/Мэри_Винчестер