Морське чудовисько (мультфільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Морське чудовисько
The Sea Beast
Жанр пригодницький фільм, фентезійний фільм, кінокомедія, сімейний фільм і дитячий фільм
Режисер
Продюсер
  • Джед Шлангер
  • Кріс Вільямс
Сценарист Chris Williamsd
У головних
ролях
Композитор Марк Манчіна
Монтаж Джойс Аррастія
Кінокомпанія Netflix Animation
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 119 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2022
Дата виходу
IMDb ID 9288046
netflix.com/title/81018682

«Морське чудовисько» — це американський комп'ютерно-анімаційний пригодницький фільм 2022 року режисера Кріса Вільямса, сценарій був написаний разом із Нелл Бенджамін .[1][2] Ролі озвучили Карл Урбан, Заріс-Ейнджел Хатор, Джаред Гарріс та Маріанн Жан-Батист .

Виготовлений Netflix Animation, а анімацію — Sony Pictures Imageworks, прокат фільму розпочався 24 червня 2022 року, на Netflix 8 липня. Фільм отримав позитивні відгуки критиків.

Сюжет[ред. | ред. код]

Протягом століть морські чудовиська спливали на поверхню, щоб завдати шкоди людству. У відповідь моряки вирушають на своїх кораблях, щоб полювати на звірів. Найвідомою командою є «Неминучі»; на чолі з легендарним капітаном Кроу, його першою помічницею Сарою Шарп і прийомним сином Джейкобом Голландом. Їх фінансово підтримують Король і Королева Корони, які заснували видатне товариство під назвою «Три мости». Після того, як його ледь не вбили під час полювання, Кроу каже Джейкобу, що він зробить його капітаном, коли вони вб'ють звіра, відомого як Червоний Буревій, який забрав його око.

Екіпаж повертається до Трьох мостів, щоб отримати плату за свій останній улов, але Король і Королева кажуть, що незабаром їх замінить військово-морське судно під назвою «Імператор» на чолі з адміралом Горнаголдом, який продовжить полювання на морські звірі на своєму місці. Джейкоб пропонує дати його команді ще один шанс убити Червоного Буревія, щоб продовжити полювання на звірів від їхнього імені, якщо їм це вдасться, на що Король і Королева погоджуються. Після від'їзду команда виявляє, що дівчина-сирота на ім'я Мейсі Брамбл сховалася на кораблі, щоб приєднатися до них, натхненна зробити це своїми покійними батьками, які загинули під час полювання. Неминучий знаходить і атакує Буревія. Всупереч наказам Кроу, Джейкоб нерішуче дозволяє Мейсі перерізати мотузку, що з'єднує корабель із Буревієм, що рятує екіпаж, але дозволяє Червоному втекти. Розгніваний, Кроу тримає їх обох під прицілом і вимагає, щоб Джейкоб привів Мейсі до нього, перш ніж Буревій випливає з глибин і проковтне Мейсі та Джейкоба.

Буревій переносить Джейкоба та Мейзі на острів, населений іншими звірами. Мейсі виявляє, що Червоний Буревій не зла, і потоваришувала зі звіром, давши їй ім'я Червона. Мейсі починає вірити, що монстри насправді невинні істоти, проте Джейкоб заперечує дану думку. Вона також подружилася з меншою істотою, яку назвала Блакитний. Після того, як Червона рятує їх від великого звіра-краба, Джейкоб і Мейзі переконують її відвезти їх на острів Рам Пеппер, щоб вони могли знайти корабель аби повернутися до Трьох мостів.

Тим часом, вважаючи, що Джейкоб мертвий, Кроу впадає в жагу помсти і бажає вбити Червону. Він шукає літню торговцю на ім'я Гвен Баттербі, яка дає Кроу отруту, достатньо потужну, щоб убити Червону, а ще величезний гарпун. Перебуваючи на спині Червоної, Джейкоб і Мейзі зближуються з істотою та один з одним. Джейкоб повільно починає підтримувати віру Мейзі в невинність звірів і починає відмовлятися від своїх звичаїв мисливця. Вони досягають острова Рам Пеппер, але виявляють, що там стоять Імператор і Горнагольд. Червона атакує судно, яке обливає звіра градом із гармат, одна з яких поранила Мейсі. Перш ніж звір зможе вбити Горнаголд після того, як вона знищить Імператора, Джейкоб на мить зупинить її від цього. Червона помічає Неминучу і атакує, але в неї стріляють з гарпуна з отруйним наконечником і та ледь не гине, але Кроу тримає її живою достатньо довго, щоб принести її до Корони як трофей.

Мейсі вилікувалася, але потім була ув'язнена у своїй кімнаті на борту Неминучого, коли він прибув до Три мости з Червоною на буксирі. Блакитний звільняє Мейзі, і, помітивши, що знак Корони є в усіх книгах про морських звірів та їхніх мисливців, вона розуміє, що вони є пропагандою, створеною Короною, щоб розширити своє панування, і створіння діяли лише для самозахисту. На очах великого зібрання мирних жителів Кроу готується публічно стратити Червону, перш ніж його зупиняє Джейкоб. Кроу та Джейкоб борються, тоді як Мейсі та Шарп, який також починає вірити у світогляд Мейсі щодо звірів, звільняють Червону від її пут. Мейсі та Джейкоб переконують Червону пощадити Кроу, і вони згодом викривають Корону в її обмані. Королівство відмовляється від своїх переконань про звірів, включаючи Ворона.

Коли Червона та інші морські звірі залишилися наодинці, Мейсі, Джейкоб і Блакитний починають своє нове спільне життя як сім'я.

Озвучка[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

5 листопада 2018 року Netflix оголосив, що Кріс Вільямс стане сценаристом і режисером анімаційного фільму «Джейкоб і морське чудовисько».[1] Проте 7 листопада 2020 року фільм було перейменовано на «Морське чудовисько».[3]

Анімаційні послуги надала компанія Sony Pictures Imageworks .[4]

Прем'єра[ред. | ред. код]

У березні 2022 року Netflix оголосив дату прем'єри — 8 липня 2022 року[5] . Фільм вийшов у кінотеатрах AMC, Cinemark, Regal, Cineplex Entertainment та інших 24 червня 2022 року, перед його дебютом на Netflix 8 липня.[6][7]

Оцінка критиків[ред. | ред. код]

На веб-сайті агрегатора оглядів Rotten Tomatoes мультфільм набрав 94 % із 81 рецензій критиків є позитивними, середня оцінка 7,5/10. Консенсус веб-сайту говорить: «Оригінальна анімаційна історія, яка часто така ж смілива, як і її герої, „Морського чудовиська“ відправляє глядачів у подорож, яку варто здійснити». На Metacritic фільм отримав середньозважену оцінку 74 зі 100 на основі 16 критиків, із зазначенням схвальних відгуків.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Lang, Brent (5 листопада 2018). Netflix Backs ‘Jacob and the Sea Beast’ From ‘Big Hero 6’ Director Chris Williams (EXCLUSIVE). Variety. Архів оригіналу за 5 листопада 2018. Процитовано 20 серпня 2020.
  2. Amidi, Amid (30 березня 2022). Netflix Debuts First Trailer For ‘The Sea Beast’. Cartoon Brew. Архів оригіналу за 31 березня 2022. Процитовано 30 березня 2022.
  3. The Sea Beast. Netflix. 7 листопада 2020. Архів оригіналу за 5 жовтня 2020. Процитовано 14 грудня 2020.
  4. The Sea Beast. Sony Pictures Imageworks. Процитовано 8 червня 2022.
  5. Netflix’s ‘The Sea Beast’ Rises from the Depths with Teaser, Cast & Date Reveal. Animation Magazine. 30 березня 2022. Архів оригіналу за 31 березня 2022. Процитовано 30 березня 2022.
  6. Konrad, Jeremy (7 червня 2022). The Sea Beast Trailer & Poster Debut On Netflix Geeked Week. Bleeding Cool. Архів оригіналу за 7 червня 2022. Процитовано 7 червня 2022.
  7. Felperin, Leslie (22 червня 2022). The Sea Beast review – feisty stowaway hunts monsters in lavish fantasy epic. The Guardian. Процитовано 26 червня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]