Мій друг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мій друг
нім. Ein Freund von mir
Жанр бадді-муві, кінокомедія і драматичний фільм
Режисер Себастьян Шипперd[1][2]
Продюсер Том Тиквер
Сценарист Себастьян Шипперd
У головних
ролях
Даніель Брюль, Юрґен Фоґельd, Sabine Timoteod, Peter Kurthd, Michael Wittenbornd, Oktay Özdemird, Steffen Grothd, Jan-Ole Gersterd і Jens Münchowd[3]
Оператор Oliver Bokelbergd
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 87 хв.
Мова німецька
Країна Німеччина Німеччина
Рік 2006
IMDb ID 0441762
einfreundvonmir.de

«Мій друг» (нім. Ein Freund von mir) — німецький фільм 2006 року Себастіана Шіппера, який показує історію дружби між страховим менеджером і тимчасовим працівником.

Сюжет[ред. | ред. код]

Карл працює як талановитий і успішний молодий менеджер при страховій фірмі. Аби промоніторити ринок одного страхового проекту його шеф відкомандировує до підприємства, яке дає свої автівки на прокат. Робота була тимчасова і під підкриттям. Карлу вдається переконати роботодавця, аби той взяв його на роботу, сказавши, що він вивчає теологію і потрібні гроші. На новій тимчасовій роботі Карл зустрічає «митця життя» Ганса і допомагає йому здобути роботу, давши декілька порад.

Ганс-філософ їздить на старій DAF 66 і нервує інтровертного Карла спочатку своєю постійною дистанційними, а потім зневажливими запитаннями і все більше підводить його до того, аби використовувати свої почуття. Ганс знайомить Карла зі свою подругою Штеллє, яку він називає своєю королевою і, яка працює стюардесою. Карл закохується у Штеллє, що ставить його у тяжке емоційне і непросте становище, Ганс, навпаки, полишив ситуацію і не мав наміру контролювати ситуацію.

Особливості[ред. | ред. код]

Під час кінопрем'єри у жовтні 2006 року Даніель Брюль та Юрген Фогель спробували потрапити в книгу рекордів Гінесса. Їхня мета була у кінопрем'єрі з Віллом Смітом, який відвідав 2 кінопрем'єр у Великій Британії. Команда кінофільму організувала 6 прем'єр у 5-ьох містах в той же самий час.

Музика кінофільму[ред. | ред. код]

Саундтреки — переважно спокійний акустичний рок з електронними елементами — взяті з Gravenhurst, Talk Talk, Savath & Savalas та International Pony.

Критика[ред. | ред. код]

Фільм долає межі простоти Buddy-Movie і показує складності самопошуку у певному віці.
Чудовий молодіжний фільм, поетична любовна історія і вишукана комедія про автомобільний фетиш.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt0441762/
  2. Filmportal.de — 2005.
  3. ČSFD — 2001.
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 20 жовтня 2006. Процитовано 21 червня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Luley, Peter (26 жовтня 2006). "Ein Freund von mir": Nackt im Porsche. Der Spiegel. Архів оригіналу за 15 жовтня 2023. Процитовано 11 листопада 2023. (нім.)

Посилання[ред. | ред. код]