Останній мисливець

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Останній мисливець
Hunter Prey
Жанр фантастика
трилер
Режисер Сенді Коллора
Продюсер Сенді Коллора
Хуліо Каро
Сценарист Сенді Коллора
У головних
ролях
Кларк Бартрем
Деміон Пуатьє
Оператор Едвард А. гутентаг
Композитор Крістофер Хоаг
Кінокомпанія NBV Productions
Montauk Films
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 90 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2010
Кошторис 425 000 $
IMDb ID 1270291

«Останній мисливець» (також відомий як «Видобуток мисливця», англ. Hunter prey) — американський фантастичний фільм режисера Сенді Коллора, знятий за його спільним сценарієм з Ніком Деймоном, Знімався на камеру Red Digital Cinema Camera Company RED One в пустелі Мексики. Вийшов на DVD 27 липня 2010 року.


Сюжет[ред. | ред. код]

У космосі відбувається катастрофа корабля, декільком вижив вдається сісти на пустельну планету. Це військовий загін з представників позаземної цивілізації, які перевозили бранця. На планеті бранець збігає, і загін починає за ним полювання. Під тиском підлеглих командир зізнається, що бранець дуже небезпечний, проте його необхідно захопити живим — його планета була знищена, і він єдиний залишився в живих представник своєї раси.

Поступово із загону залишається один солдат, Центавріанін-7. Він орієнтується на місцевості за допомогою міні-комп'ютера Клиа, який повідомляє йому координати втікача. На планеті дуже жарко, рослинності немає, тільки пісок і скелі. І бранець, і Центавр-7 виснажені. Коли Центавріанін наздоганяє бранця, тому вдається оглушити воїна. Бранець знімає маску — виявляється, що це людина. Потім у сутичці перемагає то один, то інший. Космічний пірат захоплює людину, щоб продати його, проте Центавріанін вбиває пірата. З розмов Центавріаніна і людини стає ясно, що цивілізація Центавріаніна — цедоняне — знищили землян, тому що ті співпрацювали з бійками, ворогами цедонян. Однак земляни встигли послати до планети цедонян корабель з вибухівкою, який знищить Цедонію. Тому людина і потрібна живою — тільки він знає, де знаходиться корабель. Говорячи, що у нього на планеті залишилися дружина і дитина, Центавріанін просить людину повідомити координати корабля. Той називає координати, які Центавріанін передає начальству. Потім він зізнається, що дружини і дитини у нього немає, на що людина говорить, що він назвав координати корабля-приманки, на якому немає ніякої вибухівки. Насправді люди і не могли послати такий корабель, так як не знали, де знаходиться Цедонія. Однак тепер людина збирається дізнатися це і помститися.

На планету прибуває рятувальний корабель цедонян. Людині вдається вбити прибулий загін і сісти в корабель. Центавріанін цілиться в нього і може вбити, проте не робить цього. Людина відлітає на кораблі. Центавр залишається і на питання Клиа, що він буде робити, каже, що десь поблизу має бути корабель пірата, на якому він вибереться з планети.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Кларк Бартрем Орін Джеріко, він же Западня (землянин) Орін Джеріко, він же Западня (землянин)
Деміон Пуатьє Центуріон-7 Центуріон-7
Айзек С. Сінглтон мол. Коммандер Карзая Коммандер Карзая
Сенді Коллора Слак Слак
Ерін Грей Клеа (голос) Клеа (голос)
Саймон Поттер Логан Логан
Алек Гілліс - -
Патрік Маджі - -
Мері Дівайн - -
Тобі Дівайн - -

Додаткові факти[ред. | ред. код]

  • Позаземна раса під назвою драки раніше фігурувала в американському фільмі 1985 року «Ворог мій», також присвяченому протистояння землянина і інопланетянина.
  • Фільм наповнений триб'ютами до всесвіту «Зоряних Війн» Джорджа Лукаса. Наприклад, дизайн спорядження цедонян виключно схожий з обладунками мандалоріан, корабель із зброєю відплати виразно співвідноситься з корветом класу «трант» (англ. «Thranta» class corvet), мисливець за головами в якийсь момент видає фразу на одному з вигаданих прислівників Галактики «SW». У світлі цього фільм може вважатися кросовером між «Ворог мій» і «Star Wars».

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]