Повернення «Святого Луки»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повернення» Святого Луки
рос. Возвращение «Святого Луки»
Жанр драма
детективний фільм
Режисер Анатолій Бобровський
Сценарист Володимир Кузнєцов
Борис Шустров
Сергій Дерковский
У головних
ролях
Всеволод Санаєв
Владислав Дворжецький
Олег Басилашвілі
Оператор Роман Веселер
Композитор Ісаак Шварц
Художник Семен Валюшок
Саїд Мєняльщіков
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 90 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1970
IMDb ID 0314858
Наступний Чорний принц (фільм)

«Повернення» Святого Луки (рос. «Возвращение «Святого Луки»») — російський радянський повнометражний художній фільм, знятий в 1970 році режисером Анатолієм Бобровським. Перший фільм детективної трилогії про полковника Зоріна зі Всеволодом Санаєвим у головній ролі. Заснований на реальних подіях — викраденні картини «Святий Лука» з Пушкінського музею.

Сюжет[ред. | ред. код]

Інженер Юрій Лоскутов, крім основної роботи, промишляє спекуляцією старими іконами. Одним з покупців Лоскутова стає іноземний турист на ім'я Кейт. На його замовлення Лоскутов вирішує вкрасти з музею картину Франса Халса «Святий Лука», для цього він організовує злочинну групу. Ключову роль у крадіжці повинен відіграти злодій-рецидивіст Михайло Карабанов, що втік з ув'язнення, на прізвисько «Граф». Лоскутов вводить в оману Карабанова щодо вартості картини, але «Граф», будучи досвідченим рецидивістом, дізнається справжню вартість шедевра, якого йому належить викрасти. І не побажавши бути лише виконавцем, Карабанов вирішує зірвати весь куш. Для цього він замовляє у художника Куликова копію картини. Отримавши копію, Карабанов її штучно старить і далі збирається віддати Лоскутову, а сам виходить на іноземного покупця...

Слідчу групу у справі про крадіжку картини очолює полковник міліції Іван Сергійович Зорін. Допитавши художника Куликова та інших свідків, полковник Зорін встановлює виконавця крадіжки і далі, в процесі слідства, викриває всіх фігурантів справи.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]