Підгоренський район

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підгоренський район

Подгоренский район

Герб Прапор
Адм. центр смт Підгоренський
Країна Росія Росія
район Воронезька область[1]
Населення
 - повне 24 289
 - густота 15,49
Площа
 - повна 1568,30 км²
Дата заснування 1928
Вебсайт podgorenskiy.ru

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Підгоренський район

Підгоренський район (рос. Подгоренский район) — адміністративна одиниця на південному заході Воронезької області Росії. Розташована на історичній території Східної Слобожанщини, зокрема Острогозького адміністративного полку.

Адміністративний центр — смт Підгоренський.

Географія[ред. | ред. код]

Підгоренський район розташований в південно-західній частині Воронезької області, на правобережжі Дону. Протяжність його з півночі на південь складає — 49 км, зі сходу від ріки Дон до західних кордонів — 51 км. На півдні він межує з Розсошанським районом, на південному заході — з Ольховатським, на півночі і північному заході — з Каменським і на сході — з Павловським районами області.

Територія району розташована на Середньоруській височині. Ґрунт — переважають вапняки. У низинах глина і родючі чорноземні ґрунти. Територія порізана горбистими ділянками, з численними ярами. Площа району — 1580 км².

Основні річки — Суха Розсош (права притока Чорної Калитви)

Економіка[ред. | ред. код]

Виробнича сфера району включає: 14 промислових підприємств, 67 сільськогосподарських, з них 53 — фермерських господарств, 2 — транспортних, 2 — будівельних. Основною економічною утворює райцентру є Підгоренський Цементний завод.

Примітки[ред. | ред. код]