Пірсон Фод

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пірсон Фод
Народився 6 листопада 1991(1991-11-06) (32 роки)
Мозес-Лейк, США
Громадянство  США
Діяльність актор, модель, кіноактор, телеактор
Роки діяльності 2012 — тепер. час
IMDb nm4943457

CMNS: Пірсон Фод у Вікісховищі

Пірсон Дейн Фод (англ. Pierson Dane Fodé, нар. 6 листопада 1991(19911106)) — американський актор і модель.

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Пірсон Дейн Фод народився в Мозес-Лейк (штат Вашингтон) в сім'ї Рона і Робін Фод. У нього є два старші брати, Престон і Пейтон, і молодша сестра Фаррон. Він виріс зі своєю родиною на фермі. У віці 13 років, під час навчання в середній школі, він заснував компанію Pierced Productions, в якій зняв понад 20 короткометражних фільмів, написав сценарій і зіграв головну роль. Закінчивши середню школу зі ступенем бакалавра у місцевому коледжі, він розпочав свою акторську кар'єру у віці 18 років. В даний час він проживає в Лос-Анджелесі.

Кар'єра

[ред. | ред. код]

Фод дебютував як актора в 2012 році в ситкомі Nickelodeon, «Ай-Карлі», в ролі Тодда. У тому ж році він отримав нагороду YouTube за головну роль Джареда у веб-серіалі «Втікачи», який тривав два сезони. Потім він знявся у телевізійному фільмі «Гнів Божий: протистояння» у ролі Крюгера та у ролі гостя у фільмі «Привіт, пані».

З 2013 по 2014 рік Фод грав роль Блейзера у веб-серіалі «Оповідачі». У 2014 році він знявся у фільмі жахів «Коренні», який був показаний на кінофестивалі в Трайбеку, а також знявся у фільмах «Вбити дичину» та «Перетягти черв'яків». Він також мав постійну роль у серіалі Disney Channel «Джессі», що складається з п'яти епізодів.

У 2015 році Фод знявся разом із Вікторією Джастіс у романтичній комедії «Ті, кого не можна цілувати». Він також повернувся на телебачення, щоб зіграти роль Томаса Форрестера в серіалі «Зухвалі і красиві». 7 вересня 2017 видання Soap Opera Digest оголосило, що Фод залишить роль в серіалі.

Фод знявся фільмі «Людина з Торонто», комедійному бойовику з Кевіном Гартом, Вуді Гаррельсоном і Кейлі Куоко в головних ролях.

Він підписав контракт з модельним агентством «Wilhelmina Models» у 2011 році. Як модель, він отримав кілька нагород, таких як «Зірка року», «Найкраща хода подіумом», «Найкращі фотографії з модним принтом», «Найкраща телевізійна реклама», «Краса» та «Найкраща посмішка». Як модель він знімався Брюсом Веббером для Abercrombie & Fitch, Vanity Fair, G-Star, Demand, одягу Akira, Джиллі Хікс та інших великих брендів і видань

Особисте життя

[ред. | ред. код]

У червні 2019 року Фод повідомив у Instagram, що переніс черепно-мозкову травму і знепритомнів. Він носив кардіомонітор, щоб відстежувати стан. Він повністю одужав та активно намагається допомогти іншим людям із серйозними травмами. Пірсону подобається кататися на мотоциклі, стрибати з парашутом, займатися паркуром та брати активну участь у благодійних організаціях, таких як Saving Innocence, Heifer International та церква Святого Юди в Лос-Анджелесі

З 2013 по 2015 він перебував у стосунках із актрисою, Вікторією Джастіс. З 2020 перебуває у відносинах з актрисою Саксон Шарбіно


Фільмографія

[ред. | ред. код]
Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
2012 с Ай-Карлі iCarly Тодд
2014 с Джессі Jessie Брукс Вентворт III
2015 с Зухвалі і красиві The Bold and the Beautiful Томас Форрестер
2017 с Династія Dynasty Джоел Тернер
2020 с Супердівчина Supergirl Ангус/Грегорі Бауер
2022 ф Людина з Торонто The Man from Toronto Людина з Маямі

Примітки

[ред. | ред. код]