Сесілі Стронг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сесілі Стронг
англ. Cecily Legler Strong
Народилася 8 лютого 1984(1984-02-08) (40 років)
Спрингфілд, США
Країна  США
Діяльність акторка, телеакторка, комікеса
Alma mater Інститут мистецтв Каліфорнії і Oak Park and River Forest High Schoold
Знання мов англійська
Роки активності 2012 — тепер. час
IMDb ID 5198446

Сесілі Леглер Стронг (англ. Cecily Legler Strong; нар. 8 лютого 1984) — американська акторка, комік, продюсер і співачка. Стронг найбільш відома тим, що з 2012 по 2022 рік була учасницею комедійного скетч-серіалу NBC «Суботнім вечором у прямому ефірі»[1]. Вона також є учасницею акторського складу з найдовшим стажем в історії шоу. Стронг була найнята для SNL під час роботи з імпровізацією у The Second City у Чикаго, куди вона переїхала після закінчення CalArts. Зараз вона грає головну роль у комедійному музичному серіалі Apple TV+ Schmigadoon! (2021– до тепер), в якому вона також є співпродюсером.

Інші її ролі включають озвучення в The Awesomes (2013—2015), ролі другого плану в таких фільмах, як «Мисливці за привидами», «Медлер» і «Жіночий мозок». У 2015 році вона була ведучою вечері кореспондентів Білого дому. Її перша книга, мемуари «Це все скоро закінчиться», була опублікована в 2021 році.

За роботу в Saturday Night Live вона була номінована на найкращу жіночу роль другого плану в комедійному серіалі на 72-й і 73-й преміях Emmy Awards.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Стронг народилася в Спрінгфілді, штат Іллінойс, і виросла в Оук-Парку, передмісті внутрішнього кільця Чикаго[2]. Вона є дочкою Пенелопи та Вільяма «Білла» Стронга, який працював керівником бюро Associated Press і станом на 2013 рік керував власною фірмою зі зв'язків з громадськістю. Пенні Леглер Стронг — практикуюча медсестра, яка багато працювала в районних лікарнях. Батьки Стронга розлучені. Стронг у дитинстві обожнювала SNL, відтворюючи скетчі зі своєю подругою та переглядаючи стару рекламу SNL на VHS. «У мене була стрічка найкращих рекламних роликів, і я зношував її щодня». Вона заявила, що її надихнув Філ Хартман.

У 2021 році в інтерв'ю з Террі Гроссом у програмі Національного громадського радіо «Свіже повітря» Стронг сказала, що, оскільки її дядько є бродвейським продюсером, у дитинстві вона часто могла відвідувати бродвейські шоу, а іноді проходити на бекстейдж, щоб зустрітися з їх акторами.

Вона відвідувала середню школу Оук-Парк і Рівер-Форест до другого курсу, коли її виключили за те, що вона приносила до школи марихуану. Потім вона відвідувала приватну католицьку школу, аж поки не перевелася на останній рік до Чиказької академії мистецтв, яку закінчила в 2002 році. Потім вона вивчала акторську майстерність в Каліфорнійському інституті мистецтв (CalArts), який закінчила в 2006 році, отримавши ступінь бакалавра театру[3]. Після закінчення школи Стронг повернулася до Чикаго, де навчалася у Другій міській консерваторії та iO Chicago.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Стронг регулярно виступала у The Second City та iO Chicago. Стронг виступала на круїзному лайнері разом з іншими учасниками Second City протягом чотирьох місяців. Вона виступала на фестивалях Chicago Sketch Fest, Chicago Just for Laughs, New York Sketchfest, Edinburgh Fringe Festival, Goodman Theater, Bailiwick Theater, Mercury Theater, а також з повністю жіночою імпровізаційною трупою Virgin Daiquiri.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Metz, Nina (10 вересня 2012). Aidy Bryant, Tim Robinson, Cecily Strong join cast of 'SNL'. Chicago Tribune. Процитовано 18 грудня 2022.
  2. Cecily Strong to co-anchor SNL's 'Weekend Update'. Sj-r.com. 16 вересня 2013. Архів оригіналу за 7 жовтня 2013. Процитовано 5 жовтня 2013.
  3. CalArts Grad Cecily Strong Added to Cast of 'SNL'. SCV News. 11 грудня 2012. Процитовано 5 жовтня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]