Солодкий листопад (фільм, 2001)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Соло́дкий листопа́д
Sweét Novémber
Жанрмелодрама
РежисерПет О'Конор
ПродюсерЕліот Кастнер
Стівен Рейтер
Дебора Стоф
Ервін Стоф
СценаристПол Юрік
Курт Велкер
На основіSweet Novemberd
У головних
ролях
Кіану Рівз
Шарліз Терон
Джейсон Айзекс
Грег Герман
ОператорЕдвард Лачмен
КомпозиторКрістофер Янг
ХудожникНаомі Шоганd
КінокомпаніяWarner Bros.
Дистриб'юторWarner Brothers і Netflix
Тривалість119 хв.
Моваанглійська
КраїнаСША США
Рік2001
Кошторис40 000 000 $
Касові збори65 754 228 $
IMDbID 0230838

«Солодкий листопад»[1] (англ. Sweet November) — американська романтична мелодрама 2001 року за участю Кіану Рівза та Шарліз Терон. Фільм перезнятий з раніше відомої версії 1968 року. За поганих відгуків критиків фільм був номінований на приз «Золота малина» як «Гірший рімейк або продовження», а Рівз і Терон — відповідно як «Гірший актор» та «Гірша актриса».

Сюжет

[ред. | ред. код]

Нельсон Мос (Кіану Рівз) — типовий бізнесмен, який жертвує особистим життям заради особистої кар'єри. Якось він зустрічає Сару (Шарліз Терон), яка несхожа на жодну жінку, яку він коли-небудь зустрічав.

Кадр з фільму. Нельсон розуміє, що йому окрім Сари нікого й нічого не потрібно

Їхнє, абсолютно випадкове, знайомство продовжується ще декількома зустрічами за ініціативою Сари, яка досить дивна, життєрадісна і безтурботна, вона змінює життя Нельсона. Дівчина вириває його з одноманітного кар'єрного потоку, показує йому життя і те, як йому потрібно радіти. З кожним днем листопаду, який вони проводять разом, Нельсон усе більше закохується в Сару, відмовляючись заради неї від свого колишнього нудного життя та від своєї кар'єри. Усі дні безперервно вони проводять удвох або з друзями Сари — і врешті-решт Нельсон розуміє, що знайшов ту дівчину, з якою хоче зв'язати свою долю. Він пропонує їй стати його дружиною. Але в сплеску емоцій він дізнається, що Сара хвора — вона знаходиться на складному етапі хвороби раку. Вона просить Нельсона піти, щоб він запам'ятав її назавжди сильною й життєрадісною: у його спогадах вона має знайти своє безсмертя.

Кадр з фільму. Нельсон дізнається про хворобу Сари

Акторський склад

[ред. | ред. код]

Цікаві факти

[ред. | ред. код]

У цій кінострічці глядачі вдруге можуть спостерігати сумісну гру Кіану Рівза та Шарліз Терон. Оскільки їм вже доводилось грати пліч-о-пліч в такому відомому фільмі, як Адвокат диявола у 1997 році.

Саундтреки до фільму

[ред. | ред. код]

Саундтреками до фільму стали:

Сприйняття

[ред. | ред. код]

Оцінка на сайті IMDb — 6,7/10, за даними Rotten Tomatoes — 16 %.

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]