Состав (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Состав
Wholetrain
Жанр драма
Режисер Флоріан Гааг
Продюсер Свен Бургемейстер
Крістоф Мюллер
Сілке Бачер
Сценарист Флоріан Гааг
У головних
ролях
Мікі Адлер
Флоріан Реннер
Якоб Маченц
Еліас М'Барек
Геральд Олександр Гельд
Оператор Крістіан Рейн
Композитор Йорг Ельснер
Флоріан Гааг
Маркус Кламмер
Ян Вайсенфельд
Кінокомпанія Aerodynamic Films
Goldkind Filmproduktion
Megaherz TV Fernsehproduktion GmbH
Тривалість 82 хв.
Мова німецька
Країна Німеччина Німеччина
Польща Польща
Рік 2006
IMDb ID 0498203
wholetrain.com/english/home_fs_engl.htm

«Состав» , або«Холтрейн» (нім. Wholetrain) — перший німецький кінофільм, присвячений графіті з документальними та довідковими елементами. Показ фільму в кінотеатрах Німеччини почався 5 жовтня 2006. У ньому йдеться про дві команди KSB («Keep steel burning») і ATL («Above the law»), що борються у своєму місті за звання найкращих. Боротьба характеризується як насильством, так і творчістю.

Історія[ред. | ред. код]

Сценарій був написаний Флоріаном Гаагом, як і постановка і саундтрек. Гааг брав участь у чинному Writer і закінчив школу мистецтв в Нью-Йорку, а після її завершення чотири року працював над фільмом. Після повернення до Німеччини, почалася серйозна робота над фільмом. Всі питання з приводу фільму виявилися дуже важкими. Першою перешкодою став пошук кіностудії, що було вирішено завдяки підтримці Крістіана Клооса з «ZDF — Das kleine Fernsehspiel».

Goldkind Filmproduktion помітив потенціал і взяв на себе студійну діяльність. Наступним завданням став пошук залізничної компанії, яка могла б надати для фарбування свої потяги, і, наприклад, така компанія, як Deutsche Bahn строго відмовилася підтримувати цей проект, оскільки у них з'явився страх наслідувачів та злочинців. Вони також хотіли зупинити проект в Європі та звернутися до інших підприємств. У кінцевому рахунку, в місті Варшава було дано дозвіл на зйомку фільму.

Показані та пофарбовані поїзди — Серія EN57[en], що належить оператору Мазовецька залізниця, дочірньої компанії Польських державних залізниць.

У Гаага з'явилося бажання активної роботи у фільмі, малювати на всю. Але цього не вийде, оскільки видано певну кількість діючих складів. У роботу було включено близько 3000 людей. Після того, як було все влаштовано, Гааг почав тренінг. Актори повинні були навчитися всьому, що повинен показати фільм, в тому числі вся графіті-термінологія. У фільмі трапляються великі, але не пофарбовані зображення. Досвідчений райтер привернув кілька ескізів у фільм, які вони зобразили в повному масштабі аерозольними балонами.

Райтерами, відповідальними за частини фільму, є Cemnoz, Neon, Won, Ciel (Benedikt Gahl), Mons і Pure.

Запуск DVD і саундтрека відбувся 7 грудня 2007 року.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Мікі Адлер Давид Давид
Флоріан Реннер Тіно Тіно
Якоб Маченц Ахім Ахім
Еліас М'Барек Еліас Еліас
Геральд Олександр Гельд Штайнбауер Штайнбауер

Нагороди[ред. | ред. код]

Музика[ред. | ред. код]

Саундтрек був написаний Флоріаном Гаагом. Вокалістами стали: KRS-One, Afu-Ra, Freddie Foxxx, Grand Agent, Planet Asia, O.C., El Da Sensei, Tame One, а також виконавець головної ролі Флоріан Реннер (Damion Davis).

Посилання[ред. | ред. код]