Справжній детектив (1-й сезон)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Справжній детектив (1-й сезон)
True Detective (season 1)
Країна США
Кількість епізодів 8
Трансляція
Телеканал HBO
Перший показ 12 січня 20149 березня 2014
Сезони
← Попередній
Наступний →
Сезон 2

Перший сезон американського телевізійного серіалу «Справжній детектив», створений Ніком Піццолатто. Прем'єра відбулася 12 січня 2014 року на телеканалі HBO. У головних ролях: Меттью Мак-Конегі, Вуді Гаррельсон, Мішель Монаган, Майкл Поттс і Торі Кітлс. Сезон складається з восьми епізодів, останній з епізод був показаний 9 березня 2014 року. Як антологія, кожен сезон Справжнього Детектива має свою власну самодостатню історію та акторський склад.

Події першого сезону відбуваються в штаті Луїзіана: Детективи Рустін "Раст" Коул (Мак-Конегі) і Мартін "Марті" Гарт (Гаррельсон), які розслідували вбивство повії Дори Ленг у 1995 році. Через сімнадцять років, вони повинні повернутися до розслідування. За цей час, шлюб Гарта опиняється під загрозою, Коул бореться зі своїм бурхливим минулим. Перший сезон Справжнього детектива досліджує теми філософського песимізму, маскулінності, і християнства.

Спочатку Піццолатто задумав Справжній детектив, як роман, але відчував, що це більше підходить для телебачення. Епізоди, режисером яких є: Кері Фукунага, були зняті в Луїзіані протягом трьох місяців. Серіал отримав приголомшливо позитивні відгуки від критиків. Він був кандидатом численних телевізійних нагород, в тому числі:Прайм-тайм премія «Еммі» в номінації "Видатний драматичний серіал", Нагорода "Золотий глобус" за "Найкращий міні-серіал або телевізійний фільм", і виграв кілька інших нагород за написання, операторську роботу, режисуру та акторську гру.

Епізоди[ред. | ред. код]